Van itt valaki, aki nagyobb összegen fog karácsonyi ajándékot vásárolni gyerekének?
Esztelen pazarlás....
szerintem 5-10 000 Ft között ideális ajándékozni ,megtehetem de nem pénzem veszem meg őket.
Gondok vannak az értékrenddel és ezt is tanulják...
Nem hiszem hogy ne hisztizne a gyereked év közben, ne akassz hasba :D
3 éves és kap: mesekönyvet ( Vidám mesék ) 1800 , nyomda készletet 1500, rajzkészletet (színes ceruza,zsírkréta, filctoll) 800 ,egy nagypárnát a kedvenc mesefigurájával 1100
ú ez 5200 ,majd lemondok egy KVmról :)
Viccet félretéve egész évben vásárolok így már megvan a karácsonyi csomag.
Szabin leszek ,a párnához varrok egy nagy plüss állatot ,van itthon műszőrme.Van már ilyen plüssje és imádja hogy anya készítette,az ő kinőtt pólóját adtuk rá,személyes.
A karácsonyi előkészületek pedig sütéssel ,díszek készítésével és semmikép nem vásárlással fognak telni.
Minden évben kimegyünk az állatmenhelyre takarókkal , edényekkel.És a megunt játékokat kinőtt ruhákat összecsomagoljuk adományba.
TVzni viszont szeretünk családilag.Tehát ne valami idealizált képet képzeljetek el , csak ezt a pénzhajhász vásárlós ünneplést szorítjuk ki maximálisan , a gyerekek életéből.
A hangnemedben keresd a választ ;)
Megengedhetem magamnak,azt hiszem jóval többet is de nem látom értelmét,ennyi.
Van babakonyhánk , nem tudom mennyibe került 3x3 méteres és a nappali gyerek részén van a sarokban (erről mintáztuk: [link] ) Amikor a konyhát csináltattam akkor kértem az asztalos hogy ezt is készítse el ugyan abból az anyagból , cakk pakk 600 000 Ft volt.
Mondom az elvvel van bajom ,és a mai gyerekekkel,akik nem ismerik semminek az értékét,ezért.
És hiába van rá pénzem a karácsony nem erről szól.
Sztem a gyerek nem az árát nézi,hanem azt nézi,hogy erre vágyott-e vagy sem! Nem hiszem,hogy tudja,hogy a lego állatkert 20-25ezer körül mozog.Ő csak azt látja,hogy húúú,de klassz. Sajnos nem adnak semmit ingyen és az 5000 Ft erre kevés. S nem tudom,hogy pl ezt mikor máskor kaphatná meg,ha nem karácsonyra vagy szülinapra?! Év közben nem akarom őket elkényeztetni,hogy mindent megkapnak,így erre a 2 ünnepre szánom és nálunk a jézuska hozza,az ünnepet nem rontja el és a karácsony mivoltját sem! Sosem hisztizett még a lányom a 4 év alatt játékért. Lehet,hogy majd fog,de szerintem kétlem. Tudja,hogy ahhoz jó gyerkőcnek kell lennie és tennie is kell érte,hogy megkapja (nem rabszolga munka) pl.:aját maga után összepakolni stb.
Nem hiszem,hogy megvásárolnám a gyermekemet,mert nem 500 Ft-os filctollat kap...
Könyvet kap,de van neki rengeteg,főleg az én gyerekkori könyveim. Rajzkészlete már régóta van,az amolyan alapfelszerelés itthon,mert imádnak rajzolni. Én is hónapokkal karácsony előtt kigondolom,megszervezem,megveszem,mert nem tehetem meg,hogy egyszerre tegyem az utolsó pillanatban.
De kinek mi az értékrendje! Nem érzem úgy,hogy ezzel elrontanám az értékrendjüket a gyerekeimnek. Megíratták velem a listát és mondtam nekik,hogy Jézuska elolvassa és eldönti,hogy melyiket kapják és mi az ami neki van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!