Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 17 hónapos kislányom elkezdett...

17 hónapos kislányom elkezdett "masztizni". Ami gond, hogy a lábamhoz dörgöli magát. Eleinte le sem esett. Hogy szoktassam le?

Figyelt kérdés
2013. okt. 18. 17:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Nahát ,nekem nincsengyermekem, de ezzel foglakozom...-tehát igen,vagy ilyen-és ha hiszitek,ha nem nagyon gyakori.

Amivel összefüggésben van:anya-gyermek kapcsolat-szeret érzésének hiánya-ezért "szerez a baba örömet ily módon".

Nos..-sokkal többet beszélgetni vele,símogatni,dícsérni kell az ilyen gyermekeket-ha csinála,szépen elhúzod onnan a kezét, de nem szidod le,nem is kell erre kitérni,megsímogatod és beszélsz hozz-NYUGODTAN.Kérdezd meg tőle, hogy mit szeretne csinálni-ugye ő még nem fog tudni válaszolni konkrétan, de ezzel azt akarom érzékeltetni Veled kedves kérdező, hogy érezze fontosnak magát.

Kérlek nézz magadba és gondold átm, hogy hol bomolhatott meg a kapcsolatod a gyermekkel????Ez fontos...-nekem nem kell itt bevallani, elismerni, de saját magad előtt IGEN.

2013. nov. 4. 09:51
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Kedves utolsó, ha ezzel foglalkozol, akkor tudhatnád, hogy az önkielégítés ebben a korban teljesen természetes. A kórós az, amikor a gyerek szinte "egész nap" csak ezzel foglalkozik. Abban az esetben valóan ezzel vigasztalja magát, ez az örömforrása. Nézz utána kérlek, mielőtt leírsz butaságokat.

"Mikor árthatunk?

Egyetlen dolog lehet ártalmas: ha a szülő vagy egy másik szeretett felnőtt túlzottan nagy feneket kerít a dolognak. Ha megszidjuk, vagy hirtelen rászólunk, a gyermekben súlyos lelki zavarok alakulnak ki. Ha boldogan játszik magával a kiságyban, hagyjuk, hadd csinálja, és semmi esetre sem próbáljuk meg leszoktatni róla, mert ezzel igenis sokat ártunk. Ha azonban túlzottan sok időt tölt ezzel a tevékenységgel, akkor valamiféle pszichés zavar, vagy érzelmi elhanyagoltság állhat a háttérben."

2013. nov. 4. 20:31
 13/13 anonim válasza:
33%
Bocsánat, hogy így közbeavatkozom, de.... Én most kezdek masztizni. Nem tudom, mit csináljak. Valami nagyon jól esne, de nem tudom, mi . Hogyan kezdjek hozzá? Mit csináljak? (azért ide írtam, mert mindkét ezzel kapcsolatos kérdésemtörölték)
2013. nov. 4. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!