Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnátok ha a férjetek...

Mit szólnátok ha a férjetek is szeretne Gyedre jönni, Te meg mennél dolgozni a kb. másfél éves babád mellől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 15 hós babánk, jelenleg csak Gyest kapok. Férjem átlagosan keres, kikészíti idegileg a munkahelye, de mivel biztos háttért nyújt, nem szeretne másik állás után nézni. Egyre többször hozza szóba, h mi lenne ha kb. februárban eljönne Gyedre, én meg keresnék valami melót. Anyagilag jobban kijönnénk, ő meg az imádott kislányával lehetne, aki júliusban lesz 2 éves, tehát addig járna a Gyed, utána esetleg bölcsibe menne.

Igazság szerint ezt az egész ötletet én vetettem fel neki először, mert kicsit sajnálom, h mennyit dolgozik, bár tudom, h az itthoni élet sem könnyű. Nehezen válnék el egész napra a babámtól, szerintem mellettem van a helye, már bánom, hogy felhoztam a férjemnek ezt a témát.

Ti mit gondoltok erről az egészről? Egyébként valószínű, hogy 2-3 műszakos állást találnék csak, hiába van szakmám, ismerem a munkaadókat...!

2013. okt. 17. 13:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is, este írok bővebben!
2013. okt. 17. 16:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Én szerintem nagyon jó ötlet.

- sokkal szorosabb lesz a kapcsolatuk az mindkét fél előnyére válik

-ő pont ugyan annyira szülő mint én, neki is jár.

Én igazság szerint kötelezővé is tenném ha lehetne. Egy évig az anya egy évig az apa lehetne gyed-en, így senki nem esne ki évekig a munkából.

2013. okt. 17. 19:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó ötlet:

-a férjed kicsit kikerülne az idegörlő munkahelyről,egy kicsit mást csinálna

-szorossabb lenne a kapcsolatuk a gyerekkel

-te is kikerülsz a monotonitásból

Így a leírtak alapján én belevágnék!

2013. okt. 17. 20:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Meglepődtem, hogy ennyire pozitívan látjátok ezt az egészet, már én sem idegenkedem tőle annyira. Viszont attól nagyon félek, hogy a legszebb korból maradok ki a gyermekem életéből, mikor elkezd csacsogni, ilyesmi. A másik, hogy tartok a munkába állástól, olyan bénának érzem magam, ráadásul én az az igazi agyalós típus vagyok, tuti, hogy agyban is haza hoznám a munkát.

Egyébként így megoldható lenne, hogy én lemondom a Gyest, a férjem pedig jönne Gyedre?

De az ugye a 2. életévig jár, azaz júliusig, utána mi lesz? Bölcsi? Év közben is lehet kezdeni? Szívem szerint mellette lennék 3 éves koráig! :)

Bocsánat, megint kapkodva írtam! :)

2013. okt. 17. 20:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Egész életében lesz olyan bőven amiről lemaradsz ez is valahol élet rendje. Gyed után csak gyes jár ami fix 25ezer de, ha nem megy vissza dolgozni akkor nem nagy esélye van hogy felvegyék bölcsibe.
2013. okt. 17. 20:48
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, a legfontosabb kérdés, h találnék-e valami állást ami azért emberi időben végezhető...De azt tudom, hogy jól éreznék magukat együtt, 2 nagy kópé! :)
2013. okt. 17. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!