Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem félted a gyerekedet az...

Nem félted a gyerekedet az Élettől?

Figyelt kérdés

Én már nem merek Híradót nézni, mert csak a mocsok folyik belőle. Nagyon kiakaszt ha bűnesetről hallok, főleg ha egy gyermek is érintett a témában. Még kicsik a gyerekeim, de nagyon féltem őket attól, hogy nehogy valami komolyabb baj történjen velük valaha is. Csak a tegnapi Híradóból, amiben gyermek az áldozat: öngyilkosság, nemi erőszak, emberrablás. És akkor még ott van a pia meg a drog. Tudom nem lehet őket itthon tartani pórázon, a pia meg a drog meg javarészt nevelés kérdése. Soha nem tudhatjuk ki jön velünk szembe az utcán. Sehol nem lehetnek már 100% biztonságban?!

Nyilván nem ezen fogok egyfolytában agyalni az elkövetkezendő 15 évben. De totálisan elszomorít, hogy milyen emberek vannak, hogy ilyen dolgok megtörténnek ártatlan gyermekekkel.

Ti nem féltitek a gyerekeiteket?

2013. okt. 17. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
De. Nagyon. Úgy is, hogy nincs tv-nk és csak ritkán nézek híreket, mert csak idegesít. Eleinte még kifejezetten örültem is, hogy kisfiam lesz (nemsokára megszületik), mert hogy talán kevésbé lesz veszélyben, erre még azon a héten, amikor ezt gondoltam, elkapták a kisfiút a biciklivel és alaposan elverték, hogy kórházba került. Ennyit a nyugalmamról. :( Mást nem tehetünk, mint élünk, ahogy tudunk, neveljük őket legjobb tudásunk szerint és reménykedünk, hogy a sok szörnyűség nem velük esik meg. Más nincs, szerintem. Nem félhetünk napi 24 órában, mert akkor a lényeg veszik el, a boldog élet.
2013. okt. 17. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem, iszonyatosan féltem. De nem élhetünk állandó rettegésben, amit kell megtanítottam neki, mire kell figyelni, mik a veszélyes helyzetek, ennél többet nem tehetek. Az anyák sorsa az aggódás. Nekem egy gyönyörű kislányom van, néha azt kívánom bárcsak ne lenne olyan okos és szép. :I
2013. okt. 17. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez nekem nagyon furcsa és nagyon negatvóív megfogalmazás, mert én nem az élettől félek, hanem a haláltól. A híradó és minden média pedig köztudottan a drámából él.... Az arányokat durván eltörzítja az, amit ott látsz. Ne erre alapozd a véleményedet.
2013. okt. 17. 10:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Az ilyen esetek hallatán azért én is bepánikolok néha. Már ki is találtuk az egyiknél, hogy beszerzünk egy mini gps jeladót, és beletesszük a gyerek cipőjébe, vagy bármibe, amit magával hord. Mindentől viszont nem lehet megvédeni. Remélem, hogy a legtöbb veszélyt a neveléssel ki tudjuk kerülni (pia, drog, rossz társaság, verekedés), családon belüli erőszak itt nincs, de soha nem lehet tudni, hogy a zebrán ki nem adja majd meg az elsőbbséget, ha kell. Már azt is megbeszéltük, hogy ha nagyobb lesz, és bulizni megy, hozzuk-visszük mindig, nekem ne lófráljon részegen istentudjahol, a tinik amúgy is isznak, legalább legyen szem előtt.

Ja, és nem nézek híradót már jó ideje, elvből, ugyanis régebben mindig azzal zárult az este, hogy szépen felbosszantottam magam a napi híreken. Merthogy jó hír soha nem volt, mindig csak rossz.

2013. okt. 17. 11:05
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"Két hét alatt rend lesz az országban!"

"Megduplázzuk a rendőrök számát"

Hangzott O.V.kampánybeszédében 2010-ben!

Meg is érdemli mindenki aki rájuk szavazott!

Jöhet a lepontozás...

Szebb jövőt!!

2013. okt. 17. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:
szia. szerintem mindenki félti a gyermekét aki anya, de ahongy nőnek a gyerekek okosodnak és a beléjük fektetett tudás kijön belőlük. Nekem 4 gyermekem van, a két nagyobb 9 és 10 éves egyedül járnak vidékről Budapestre busszal iskolába. Sokat beszélgetünk az utazásról, az emberekről, ismerik a drog szó fogalmát, mutattam nekik képeket drogosokról, drogfajtákról, beszélgetünk mutogatós férfiakról, meghogy a zebrán is körül kell nézni, hiába zöld a lámpa....és reménykedem, hogy a megfelelő időben ez mind eszükbe jut :)
2013. okt. 17. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nos a haláltól nem kell félni,mert ha úgy kell lennie bekövetkezik,ezt annak szántam aki írta,Ő a haláltól fél.Hiradót meg nem kell nézni tele van sok kitalációval,és direkt hangsúlyozzák a negatív dolgokat.Optimistán kell az élethez hozzá állni,emellett fontos,hogy az ember ésszel legyen.Szomorú milyen dolgok vannak,de ez van változtatni nem nagyon lehet,igazán biztonságos világ nem lesz és nem is volt,annyit tehetsz hogy megtanítod Őket az odafigyelésre,óvatosságra,mindentől nem védheted meg,és nem is szabad rettegésre,aggódásra tanítani.Amúgy féltem a fiam,de ha állandóan aggódnék még stresszesebb lennék,mint vagyok.
2013. okt. 17. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!