Válás után megtilthatom a 10 éves gyerek apjának, hogy suliból elvigye?
Jogilag azt követelheted amit a válóperes végzés tartalmaz.
Ha a láthatás csak hétvégékre korlátozódik, akkor elvileg megtilthatod, hogy hétköznap találkozzanak.
Az már más kérdés, hogy én válás után se korlátoznám a kapcsolattartást a gyerekem és az édesapja közt semmilyen formában.
Attól,függ mi van a gyerekelhelyezés ítéletében.
De ugye tudod, hogy ezzel csak a gyerekednek ártasz a legtöbbet.
Mit egy 10 éves gyereket? Ha egy 10 éves gyereket az összezavarja, hogy keddenként az apjával van és nem anyjával akkor ott már gondok vannak. 10 évesen már egyedül jártam haza és nem zavart össze.
Ha a válási papír tartalmazza,hogy hétköznap van láthatás akkor nem ha nem akkor igen.
10 éves már nem kisgyerek, világosan felfogja a dolgokat, egyáltalán nem zavarná össze.
Szerintem ez csak kifogás a részedről, hogy keresztbetégy az apukának.
Ami nem lenne baj, ha ezzel nem ártanál a gyereknek is!
Ha ezzel bizonyíthatóan "kárt" okoz a gyereknek, akkor utólag megtilthatod. Tehát ha rendszeresen előfordul hogy ő elviszi és másnapra nem tanul, nincs kész a házi feladat.
De csak azért, mert te nem szeretnéd, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!