Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Válás után megtilthatom a 10...

Válás után megtilthatom a 10 éves gyerek apjának, hogy suliból elvigye?

Figyelt kérdés
Hétvégén bármennyit bármikor együtt lehetnek de suli után nem szeretném...
2013. okt. 15. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Jogilag azt követelheted amit a válóperes végzés tartalmaz.

Ha a láthatás csak hétvégékre korlátozódik, akkor elvileg megtilthatod, hogy hétköznap találkozzanak.

Az már más kérdés, hogy én válás után se korlátoznám a kapcsolattartást a gyerekem és az édesapja közt semmilyen formában.

2013. okt. 15. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Attól,függ mi van a gyerekelhelyezés ítéletében.

De ugye tudod, hogy ezzel csak a gyerekednek ártasz a legtöbbet.

2013. okt. 15. 21:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak nem szeretném összezavarni! Hétvégén vihetné 2-3 napra is akár csak sajnos fél napnál többet meg nem viszi...
2013. okt. 15. 21:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Mit egy 10 éves gyereket? Ha egy 10 éves gyereket az összezavarja, hogy keddenként az apjával van és nem anyjával akkor ott már gondok vannak. 10 évesen már egyedül jártam haza és nem zavart össze.

Ha a válási papír tartalmazza,hogy hétköznap van láthatás akkor nem ha nem akkor igen.

2013. okt. 15. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:

10 éves már nem kisgyerek, világosan felfogja a dolgokat, egyáltalán nem zavarná össze.

Szerintem ez csak kifogás a részedről, hogy keresztbetégy az apukának.

Ami nem lenne baj, ha ezzel nem ártanál a gyereknek is!

2013. okt. 15. 21:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Ugy egyeztünk meg a bíróságon, hogy minden 2. hétvége én ennek ellenére péntek estétől vasárnap estig engedném ha akarná csak suli után ne! Meg van rá az okom...
2013. okt. 15. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha ezzel bizonyíthatóan "kárt" okoz a gyereknek, akkor utólag megtilthatod. Tehát ha rendszeresen előfordul hogy ő elviszi és másnapra nem tanul, nincs kész a házi feladat.

De csak azért, mert te nem szeretnéd, nem.

2013. okt. 16. 08:34
 8/8 anonim ***** válasza:
A hétvégi láthatás elvileg nem az ő részéről kötelező,hanem a te részedről,tehát ha valamiért épp nem tudja elvinni,az nem törvényszegés.Amúgy meg a gyerek látogatása nem tiltott hétköznap,ha otthon esetleg meg akarja látogatni,ha csak nem tiltják meg hivatalosan.Én így értelmeztem,amikor ezeknek utána olvastam.
2013. okt. 16. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!