Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen következményekkel jár,...

Milyen következményekkel jár, ha egy anyuka 15 hónapos kisfiúnak napi 1,5 liter tehén és felváltva kecsketejet ad egész napra elosztva?

Figyelt kérdés

A barátnőm így látja jónak, de nem hallgat ránk. Jóformán szerintem semmi mást nem is ad neki esetleg néha kifli ilyesmi. Hosszabb távon mivel jár ez? kb fél éve ezt csinálja. A gyerek mondjuk nem sovány, de szerintem még egy felnőttnek is sok lenne ez a mennyiségű tej, főleg, hogy házi tej. Nem egészséges szerintem felnőttnek sem ennyi, nemhogy egy gyereknek.

Szerintetek?

2013. okt. 9. 20:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

napi 2L tejet iszok meg és semmi bajom a gyerekeim is imádják ők is 1-1,5 L meg tudnak inni ha ép olyan kedvük van

szal ne szólj bele

2013. okt. 9. 20:15
 2/13 anonim ***** válasza:
16%

Ha CSAK azt ad neki, az tényleg baj.

De ha emellett eszik a gyerek rendesen főtt ebédet, zöldséget, gyümölcsöt, akkor nem lesz semmi baja.

2013. okt. 9. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:
Semmit sajnos a szülőséghez nem kell papír.
2013. okt. 9. 20:19
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem is a tej mennyiségével lenne gondom, bár lehet, hogy túlzás a 1,5 liter, inkább az a fura, hogy azt írod, nem nagyon ad mást, azért az a gyerek már elmúlt 1 éves...szerintem már sok mindent ehetne, sok egészséges gyümölcsöt, meg végülis majdnem mindent...jó, nem azt mondom, hogy pacalpörköltöt tegyen elé, de én ennyi idősen már a fiamnak (4 éves, erős és egészséges), nagyon sok főtt ételt, levest, főzeléket adtam...szerintem sok vitamintól fosztja meg így őt...magyarul erősen egyoldalú így a kicsi táplálkozása...
2013. okt. 9. 20:26
 5/13 A kérdező kommentje:

kedves első válaszoló, nem is szólok bele, mert nem lehet, de gondolom, Te nem csak tejen élsz egész nap és a gyermekeid sem. Ez a kisfiú meg 90%-ban tejet iszik egész nap. Gyümölcs alig, és azt mondta a barátnőm, hogy neki nics ideje főzni a gyereknek, magyarul főtt ételt is alig eszik. Szerintem ez nem normális. Ha elosztod a 1,5 litert napi 5 étkezésre, akkor 3dl mondjuk 1 evésre. Akkor mit eszik még? Bele sem fér más a napi étrendjébe, mert akkor nappal 2óránként kellene eteni, hogy más is legyen az étrendjében, de nem eteti 2 óránként, hisz nem csecsemő.

Na mindegy. Úgy látszik én látom rosszul. Az én gyerekem reggel és este iszik tejet, napközben kifli, túrórudi, délben rizs, hús. Délután, kora este főtt virsli vagy vajas kenyér, meg napközben gyümölcs. Na az a gyerek ilyeneket nem eszik vagy legalábbis ritkán.

2013. okt. 9. 20:45
 6/13 anonim ***** válasza:
A mi szomszédunk is ezt csinálja, igaz 5 éves a fia, de napi 1.5-2 l tejet ad a gyereknek (éjszaka!) 1/2 liter kakaót iszik meg. A múltkor hasmenéses-hányásos járványban volt, és az anyja panaszkodott, hogy 2 liter tejen kívül semmit nem tud a gyerekebe diktálni, pedig ilyenkor alap, hogy nem adunk tejterméket. Egyébként ritkán beteg, de nagyon gáz a gyerek valósággal boci feje van.
2013. okt. 9. 20:51
 7/13 anonim ***** válasza:
2-3 éves volt a fiam, mikor a dokinéninél mondtam, hogy reggel-este tejet/kakaót iszik, gyakran két nagy bögrével is. A dokinéni azt mondta, hogy az nem jó, mert a túl sok tej (a benne lévő foszfortól) tönkreteheti a veséjét, úgyhogy összesen napi 2-3 decinél ne legyen több. Amúgy szőke, kék szemű, fehér bőrű, ők alapból érzékenyebbek lehetnek az ilyesmikre, jobb óvatosnak lenni. Így mi visszafogtuk a tejfogyasztást.
2013. okt. 9. 21:05
 8/13 anonim ***** válasza:
4. vagyok, szerintem nem látod rosszul, csak hát mi anyukák, mindannyian azt gondoljuk, hogy a lehető legjobbat teszünk azzal, amit teszünk, mert meggyőződésünk, hogy mi jól gondoljuk, aztán be kell látnunk néha, hogy nem így kellett volna...:) Én lehet, hogy a helyedben megmutatnám neki a kérdésedre kapott válaszokat...a védőnők egyébként nem kérdezték még tőle, hogy elkezdte-e a hozzátáplálást rendesen? Az baj, hogy nincs ideje főzni neki...
2013. okt. 9. 21:12
 9/13 anonim ***** válasza:

Akár pusztán anyatejen elélnek a kisgyermekek -ritka esetben kivitelezik is, hogy akár- öt éves korig!

AZONBAN: ha nincs már szoptatás, vagy csak napi egy alkalommal, akkor valóban minőségileg hiányos és kevés, ha csak állati tejet kap a gyermek, semmi mást.

2013. okt. 9. 22:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát a kecsketejjel maximálisan egyetértek, de a tehéntejjel annyira nem.

Ha bírja a gyerek miért ne!?

2013. okt. 10. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!