Milyen következményekkel jár, ha egy anyuka 15 hónapos kisfiúnak napi 1,5 liter tehén és felváltva kecsketejet ad egész napra elosztva?
A barátnőm így látja jónak, de nem hallgat ránk. Jóformán szerintem semmi mást nem is ad neki esetleg néha kifli ilyesmi. Hosszabb távon mivel jár ez? kb fél éve ezt csinálja. A gyerek mondjuk nem sovány, de szerintem még egy felnőttnek is sok lenne ez a mennyiségű tej, főleg, hogy házi tej. Nem egészséges szerintem felnőttnek sem ennyi, nemhogy egy gyereknek.
Szerintetek?
napi 2L tejet iszok meg és semmi bajom a gyerekeim is imádják ők is 1-1,5 L meg tudnak inni ha ép olyan kedvük van
szal ne szólj bele
Ha CSAK azt ad neki, az tényleg baj.
De ha emellett eszik a gyerek rendesen főtt ebédet, zöldséget, gyümölcsöt, akkor nem lesz semmi baja.
kedves első válaszoló, nem is szólok bele, mert nem lehet, de gondolom, Te nem csak tejen élsz egész nap és a gyermekeid sem. Ez a kisfiú meg 90%-ban tejet iszik egész nap. Gyümölcs alig, és azt mondta a barátnőm, hogy neki nics ideje főzni a gyereknek, magyarul főtt ételt is alig eszik. Szerintem ez nem normális. Ha elosztod a 1,5 litert napi 5 étkezésre, akkor 3dl mondjuk 1 evésre. Akkor mit eszik még? Bele sem fér más a napi étrendjébe, mert akkor nappal 2óránként kellene eteni, hogy más is legyen az étrendjében, de nem eteti 2 óránként, hisz nem csecsemő.
Na mindegy. Úgy látszik én látom rosszul. Az én gyerekem reggel és este iszik tejet, napközben kifli, túrórudi, délben rizs, hús. Délután, kora este főtt virsli vagy vajas kenyér, meg napközben gyümölcs. Na az a gyerek ilyeneket nem eszik vagy legalábbis ritkán.
Akár pusztán anyatejen elélnek a kisgyermekek -ritka esetben kivitelezik is, hogy akár- öt éves korig!
AZONBAN: ha nincs már szoptatás, vagy csak napi egy alkalommal, akkor valóban minőségileg hiányos és kevés, ha csak állati tejet kap a gyermek, semmi mást.
Hát a kecsketejjel maximálisan egyetértek, de a tehéntejjel annyira nem.
Ha bírja a gyerek miért ne!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!