Nagycsoport kétszer, vagy iskola első osztálya kétszer?
Szerinted melyik a jobb?
Nem igazán értem ki húzza vissza (ovis társ?), de ha elmegy iskolába, miért kellene kétszer járnia az elsőt? Ha iskolaérett lesz, képes lesz a követelményeket teljesíteni.
2013. okt. 7. 14:59
A nagycsoportot járja kétszer. Ha az elsőt járná., akkor a társai bukott gyereknek mondanák. Ez lelkileg megviselheti a gyereket.
De ha csak nyáron tölti be a hatot, nem is mehet iskolába úgysem.
2013. okt. 7. 15:02
Ezt én sem igazán értem, az iskolában nincs évismétlés, csak ha nem teljesíti a követelményeket. Oviba vissza lehet tartani, ha nem iskolaérett, de iskolában már nem a szülő dönt, hogy Na, Petike járja már még egyszer az első osztályt, mert Józsika nem jó hatással van rá...
2013. okt. 7. 15:03
aki aug.31ig betölti a 6ot az megy suliba ha iskolaérett.Már ettöl a tanévtöl igy van.
2013. okt. 7. 15:05
Egyértelműen a nagycsoport kétszer. Első kétszer?? nem is értem.
2013. okt. 7. 15:05
6/13 A kérdező kommentje:
A nagycsoportosomat húzza vissza egy középsős, akinél a 16 hónapos lányom is intelligensebb. Nem biztos, hogy kétszer kéne járni az elsőt (okos, szociálisan, fizikálisan érett, kicsit ügyetlenke, de dolgozunk rajta), de ha mégis, akkor is lehet, hogy az lenne a jobb?
Ma sajnos elszóltam magam előtte, hogy az óvónéni szerint nem mehet iskolába és elsírta magát, mert ő nagyon szeretne suliba járni. Úgy sajnáltam :(
Tehát ha megy a rendes idejében iskolába, miután betölti a 6 éves kort, akkor nem kerül össze a most középsős gyerekkel? Mert akkor egyértelmű, ha iskolaérett, akkor menjen iskolába és kész. Főleg ha akar is. Nem értem mi ez a nagy felhajtás az iskolakezdéssel kapcsolatban mindig, a gyerekek alig várják, hogy iskolába mehessenek, a szülők meg nem akarják vinni, mert félnek, nem is értem...
2013. okt. 7. 15:12
8/13 A kérdező kommentje:
Szülő is kérheti az évismétlést (nem buktatás!!!).
9/13 A kérdező kommentje:
Hát én a kisebbséghez tartozom: én szeretném, hogy a nyári születésű gyerekem suliba menjen.
Végignyaltam a szakirodalmat, hogy mit jelent az iskolaérettség. Hát az én gyerekem az, az óvónő szerint meg nem, mert nem tud ollóval vágni. ???
Ha nem értesz egyet az óvónénivel, akkor nevelési tanácsadó vagy mi megállapítja, hogy iskolaérett-e. Ennyi. Ha iskolaérett, mehet iskolába.
2013. okt. 7. 15:23
Kapcsolódó kérdések: