Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy 5 éves gyerekn...

Szerintetek egy 5 éves gyereknek már tökéletesen tudnia kell nagyvécé után popsit törölni segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Az oviban nem segítenek neki, mondván hogy ő már nagy, viszont nem tudja még jól törölni egy-egy rosszabb kaka után a fenekét és a múltkor véresre marta neki (bocsi, de csak így tudom leírni) puncit is és popója is iszonyatul nézett ki. Tapasztalatok?

2013. szept. 26. 09:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mint írtam, tettem. A tobbi szülővel együtt nedves wc papírt is vittünk be az oviba.
2013. szept. 26. 14:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen hosszú a karja. Egyszer olvastam, hogy 6 éves korra lesz olyan hosszú egy kisgyerek karja, hogy rendesen kitudja törölni a fenekét. De miért kértél bocsánatot a punci és popó szóért? Nincs ebben semmi rossz.
2013. szept. 27. 07:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a védőnőt! Azt mondta, hogy 6 éves kor alatt nem igazán tudják kitörölni rendesen a popót a gyerekek anatómiai okokból pusztán azért, mert a karjuk nem ér oda rendesen még. És azt is mondta, hogy egyébként az óvónők feladatai közé tartozik ez is vagy a dadának a feladatai közé, és nyugodtan szóvá tehetem. Persze finoman, nem a fejüket leüvöltve, én is úgy gondoltam, hogy majd óvatosan megjegyzem. Igenis segítsenek, mert egy ilyen eset sok mindent elindíthat a gyerekben...
2013. szept. 29. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
A tegnapelőtt 07:14-es vagyok. Pont ezt mondtam én is, hogy 6 év alatti gyerekeknek még nem olyan hosszú a karjuk, hogy hátra érjen a popsijukhoz.
2013. szept. 29. 10:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Bizony hogy nincs benne a munkaköri leirasukban. Nézz utána. A bölcsődei gondozono az utolsó gyermekekkel foglalkozó személy, aki a szülőn kívül koteles a kakis popsit törölgetni. Az ovonoknek nem dolga, a dadusnak szinten nem.

Ha ezen neki állsz veszekedni az óvodában, csak magadat fogod leegetni. Inkabb gyakoroljatok otthon. Hagyd, hogy egyedül csinálja, használjon el egy tekercs papírt, egy doboz nedves wc papírt.

2013. szept. 29. 10:45
 16/17 A kérdező kommentje:
Oké, lehet hogy a munkaköri leírásukba nincs benne, de azért emberség is van a világon, nem hiszem, hogy véresre mart puncival kell hazajönnie egy 5 éves kislánynak...
2013. okt. 3. 10:15
 17/17 anonim ***** válasza:

De ez nem emberséges múlik. Az isten álljon meg,a mit te elvárást,a hoz az kellene, hogy az ovono vagy a dadus ott álljon a gyerek mellett, amikor elvégzi a dolgát aztán ki törölje a feneket. Átlag ovis csoportban van huszonix gyerek..... Mellesleg ne is haragudj, de egy óvodás az mar legalább 3 eves es egy akkora gyereknek -a sajatomon kívül- en se szívesen torolgetnem a kakis hatsojat.

Vegyetek nedves wc papírt es próbáld ra szoktatni a gyereket egy fix ideju otthoni wc használatra.

2013. okt. 3. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!