Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy 5 éves gyerekn...

Szerintetek egy 5 éves gyereknek már tökéletesen tudnia kell nagyvécé után popsit törölni segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Az oviban nem segítenek neki, mondván hogy ő már nagy, viszont nem tudja még jól törölni egy-egy rosszabb kaka után a fenekét és a múltkor véresre marta neki (bocsi, de csak így tudom leírni) puncit is és popója is iszonyatul nézett ki. Tapasztalatok?

2013. szept. 26. 09:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
34%
Hiába kellene, ha nem megy. Eléri a kezével a seggét egyáltalán? Rendesen? Én itthon mindig kitörlöm neki, nedvessel és papírral is. Szólj az óvodában, hogy ha miattuk kap el fertőzést a gyerek, panaszt teszel. Az ő felelősségük. És gyakoroljatok.
2013. szept. 26. 09:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az elso ovodai szuloin elmondtak, hogy a gyereknek nem segítenek mosdó használatakor, erre meg kell tanítani őket ovoda kezdés elott otthon,a szülőnek. Annak ellenére, hogy a 3-6 eves korú gyerekek nagy részének a fitpzikai adottságai egyszerűen lehetetlenné teszik, hiszen rövid a karjuk.... Na mindegy. A lényeg, hogy ez nem az ovono, vagy a dadus feladata. Mi ugy oldottak meg, hogy közös döntéssel a szülők sima wc papir melle felesben nedveset is vettek, igy a gyerek kevesebb "csikkal" ment haza.
2013. szept. 26. 09:47
 3/17 anonim ***** válasza:
63%
Audrey, tévedés, nem feladatuk es nem is az o felelősségük.
2013. szept. 26. 09:48
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Lányom középsős,4,5 éves.Én megkérdeztem hogy megy ez.Azt mondták nem baj ha gyakorolunk,de ők mindenképp segítenek.Nedves törlővel törlik nekik a feneküket,s tanítják a kislányoknak hogyan kell.Itthon néha már gyakorolunk,de én is nedves törlőzök neki.
2013. szept. 26. 09:50
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy szerintem el se várható tőlük, hogy huszonix gyerek feneket torolgessek.....
2013. szept. 26. 09:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor úgy látszik, óvodája válogatja. Hallottam már olyat is, hogy a gyerek egyedül nem mehet ki a mosdóba, a dada megy vele vagy az óvónéni, ha kaka van, meg olyat is, hogy ketten mennek gyerekek, egyik törli ki a másikét. Nálunk nemrég volt olyan sztori, hogy a kisgyerek (2,5 éves kortól járnak) rettenetesen összekente a vécédeszkát a kakával, próbálta letisztítani, de csak még nagyobb lett a baj. Persze mondták neki, hogy legközelebb otthon intézze a kakát.
2013. szept. 26. 09:55
 7/17 A kérdező kommentje:
Legközelebb otthon intézze? Haha, mintha az úgy menne parancsszóra, hogy otthon kakilunk csak... akkor én nagyon el vagyok tájolva, mert azt hittem, hogy a segítség a popótörlésnél egy teljesen természetes dolog az oviban is. Hiszem mi felnőttek is megszenvedünk egy-egy rosszabb adaggal nedves törlőkendővel is. Neki is van bent nedves törlőkendő amúgy... na majd megkérdem a védőnőt, kíváncsi vagyok, ő mit mond, köszi a válaszokat!
2013. szept. 26. 09:57
 8/17 A kérdező kommentje:
5/7 - nem kell mindig segíteni, ha kemény a kaka akkor tudja törölni rendesen és nem kell mind a huszonakárhány gyerek fenekét törölni, ez nem mindennapos. De azért ha véresre marja a punciját a kaka, azért te mint anyuka is tennél valamit gondolom, nem csak elkönyvelnéd, hogy sok a gyerek...
2013. szept. 26. 09:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

egyik gyerek a másikét??? na nee

Nálunk a kicsiknek segítenek, a nagyobbaknak már illene tudniuk, de ha nem megy segítenek (inkább, mint hogy mindent összekenjenek)

2013. szept. 26. 09:59
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
na ebből lesznek a szorulásos gondok. mert a gyerek egy ilyen véresre mart eset után talán visszatartja és nem kakil az oviban. szerintem ez a gyerek lelkének sem jó, hogyha nem segítenek és ebből fájdalmas következmény lesz.
2013. szept. 26. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!