Miért pisil be? Mit csináljak?
Szerintem valahol gond van.
Te hiába mondod a csemetédnek, hogy szóljon nyugodtan, nincs semmi baj, de nem tudhatod, hogy az óvónő hogyan reagál/reagálna egy ilyen esetben. Esetleg másik kisgyerekkel is előfordult már ilyesmi és a kislányod az óvónő reakciója miatt döntött inkább a "nem szólás" mellett?
Te hiába látod azt kívülről, hogy jó az óvóda és az óvónő, ha a gyermekedben feszültség van. Sokszor előfordul, hogy a felnőttek nem is tudják megfejteni a probléma okát, ami a gyerekben feszültséget okoz az óvónő felé.
Esetleg nem lehet ok a születendő kistesó?
nagyon várja a tesót,de ennek ellenére előfordulhat,habár naponta éreztetjük mennyire szeretjük..
igen arra is gondoltam h óvó néni elsőre nem ilyen megértő(ha nekem azt is mondja)
de láttam azt is hogy nem ő az egyetlen(volt ott még néhány csomag)
csak az a baj hogy nem tudom mit tehetnék,hogy ne féljen szólni
és van vele sok közös program,beszélgetés stb
próbálunk a nevelésében következetesek maradni,nemigen van vele baj,ha mégis van valami azt leépítjük hamar,s fontos szerintem hogy egyet mondunk apjával
Szia.
Nálunk ugyanez a helyzet:kor,ovi,kistesó.Annyi kivétel van,hogy ő itthon csinálja ezt.Bepisil és nem szól.Biztos hogy közre játszik benne a tesó érkezése,az hogy újra "kellett" kezdenie az ovit,hiába szereti.
Nem tudom mit csináljak,próbálok türelmes lenni,de...
Büntessem?Beszélgessek vele?Ne is vegyem észre?
Most ott tartok,hogy mindig röviden elmondom,hogy szeretem,de ezt már nem csinálhatja.Hogy sikeres-e ez a módszer?Remélem :)
U.i.:picit félek mi lesz,ha meglesz a kistesó:sokat romlik-e ez a helyzet?
Sziasztok! Én nagyfiam is csinálta, a tökéletes szobatisztaságból zuhant vissza a napi 3-5 teljes pepisilésig, otthon, oviban, bárhol. Júniustól márciusig tartott, már szálanként tudtam volna kitépni a hajamat. Nem vettem tudomást, beszélgettem, megvesztegettem, zsaroltam, kiabáltam, kimosattam vele a kisgatyákat......volt időm próbálkozni....Ráadásul nálunk kistesó már fél éves volt, majd egy éve járt már az oviba is.
Aztán egyszer csak vége lett ( nálunk a megoldás az volt, hogy bevittem pelusokat az oviba, úgy, hogy tudott róla, ovónéni a szeme láttára tette a szekrénybe és elmondta neki, hogy természetesen szíve joga bepisilni, de akkor pelust kell hordan (a többi gyerek természetesen nem látta)i, onnantól nem volt baleset, Ehhez viszont nagyon meg kell bízni ovónéniben, h nem fogja megszégyeníteni és szerintem véletlen volt, hogy pont ez jött be)
A lényeg ( én már könnyen beszélek, de nekem is mindenki ezt mondta, tudom, hogy nagyon nehéz), nem kell tudomást venni róla és egyszer csak vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!