Mennyi idős korban kezdenek a kisgyerekek félénkek, szégyenlősek lenni az idegenekkel szemben?
Figyelt kérdés
Mármint annyira, hogy teljesen elbújnak az idegenek elől, anyához, apához, és meg sem szólalnak. Illetve néha még a lábukon sem akarnak megállni, csak kapaszkodnak a szüleik lábába. És mikorra növik ezt ki?
Még egy kérdés: van ez valamilyen negatív hatással az éppen alakulóban lévő beszédfejlődésre?
2009. nov. 2. 14:11
1/3 anonim válasza:
én úgy gondolom hogy ez gyerek függő, az enyém senkitől nem fél aki jön hozzánk produkálja magát beszélget stb. voltak anyás korszakai de ezek 1hónap alatt elmúltak akkor mikor menni kezdett
2/3 anonim válasza:
Kislányomon mostanában veszem ezeket észre, ő most lesz 14 hónapos. Szombaton is voltak nálunk rokonok, olyanok akik 1 éve voltak itt utoljára. Először kislányom le sem szállt az ölemből, bújt belém, ha valaki szólt hozzá, dobálta magát. Aztán nem foglalkozott vele egy darabig senki, és kb. 5 perc elteltével ő kezdeményezett. Ez a titok nyitja, nem kell vele foglalkozni, és akkor úgy is érdekes lesz számára az idegen. A végén le sem szállt nagynénémről, húzta vonta maga után. Azt hogy meddig tart nem tudom, ott még nem tartunk.
3/3 A kérdező kommentje:
Nekem 19 hónapos a kisfiam, de mostanában egyszerűen alig lehet valahova menni vele, és azt is nehezen viseli, ha hozzánk jön valaki. Hosszabb ideig, 15-20 percig is eltart nála néha ez a félősség. Pedig egyébként egy igazi nagyhangú és rosszcsont kisfiú (volt eddig, illetve itthon most is az). Hogyan segíthetném, hogy ne féljen ennyire az idegenektől?
2009. nov. 4. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!