Egy öt évestől elvárható, hogy ne az oviban kakiljon, hanem csak otthon?
Nálunk tavaly pont az volt a probléma hogy a kisfiam csak itthon volt hajlandó wc-zni, sehol máshol, így egész nap tartogatta az oviban.
Nálam mindig erre panaszkodtak az ovónők, hogy próbáljam meg valahogy elérni hogy pisiljen, kakiljon az oviban is mert volt hogy azért nem evett mertmár láthatóan feszítette őt a széklet, de nem volt hajlandó wc-re menni
Az én gyerekeim is olyanok, hogy csak itthon kakilnak, de nem kell tartogatniuk, mert valahogy csak akkor kell nekik :)
A 6 éves fiamat pl. már kifejezetten az zavarta, hogy nem tudott nyugodtan kakilni, mert 3 db wc-jük van és mindig megzavarta valaki, mert csak egy függöny van előtte és mindig bekukucskált valaki. Amikor ezt elpanaszolta, akkor mondtam neki, ha őt ennyire zavarják azok a körülmények, hogy nem tud tőlük ott kakilni, akkor nincs mese, itthon kell elintéznie.
Ettől függetlenül ha ilyen beszólása lett volna az óvónőnek, finoman elmagyaráztam volna neki, hogy ez egy gyereknél nem így működik, ilyet ne várjon el tőlük, főleg ne 5 évesen.
a kakilással kapcsolatban nem lehetnek elvárásai az óvónőnek. a viselkedéssel és az étkezéssel kapcsolatban maximum.
jelenteném a felettesének a dolgot, a kedves hölgy alkalmatlan a pedagógusi pályára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!