Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekeim nem takaróznak be...

Gyermekeim nem takaróznak be éjjel, lerúgják magukról a takarót. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

6 és 4 évesek. (Nagyon aktív gyerekek nappal is.)

Éjjel hamar lekerül róluk a takaró, a párnán se sokáig fekszenek, hanem össze vissza az ágyban. Nyáron persze nem annyira baj ez, de télen már nem ártana betakarózni.

Van valami megoldás szerintetek?

2013. aug. 26. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Létezik nagyobb méretű hálózsák, mert nem kizárt hogy tiltakozni fognak ellene! :)
2013. aug. 26. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom hálózsákban aludt még 5 évesen is. Nagyon szerettem. 9 éves most, de mindig küzdünk a takaróval, ő is kiforog alóla gyorsan. Próbálom télen vastagabb pizsibe öltöztetni, berakni a derekát. Sajnos nagyobb okosságot nem tudok, esetleg a nagy méretű hálózsákot, ha szívesen aludnának benne a gyerekeid.
2013. aug. 26. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Hálózsák, pizsama helyett overál, hogy legalább a dereka ne legyen ki. :)
2013. aug. 26. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Valószínű nem fáznak.

Ha fáznának, betakaróznának.

Én erre már rég rájöttem a 4,5 évesemnél :)

Még egyszer sem fázott meg amiatt, hogy nincs rajta takaró. Ha fázik, úgyis magára húzza.

2013. aug. 26. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Az enyéim sem takaróznak, eleve nem is alszanak el úgy, hogy be vannak takarva, ha elalvás után takarom be őket, üvöltve kelnek fel vagy már abban a pillanatban, vagy később. Nyáron tényleg nem gond, én akkor is úgy altatom el őket, hogy a hajnalban várható hőmérsékletben se fázzanak. Pl mikor a nagy meleg volt, hajnalban 20 fokkal, este trikó+rövidnaci. Később trikó póló hosszúnadrág, most trikó+pizsi +zokni is. Télre tavaly varrtam nekik egy nagyon egyszerű kezes-lábast termo anyagból, ez ment a pizsire. Idén még talán jó lesz rájuk... 3 évesek--egyébként ők hiába fáznak, nem takaróznak be, nem húzzák magukra, inkább forgolódnak és nyüszögnek félálomba. Múltkor volt egy ilyen, betakartam őket, és nyugodtan aludtak tovább. Ez volt az egyetlen eset, hogy nem rúgták le a takarót..

A lányom betakarózik, úgy alszik el, és magára húzza ha fázik. Ő 5 éves lesz.

2013. aug. 26. 22:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Hálózsák. Kezeslábas pizsi+alá ruci. Én simán adnék amúgy egy normál.pizsire egy kezeslábast. A derekuk ne legyen ki az nagyon fontos.
2013. aug. 26. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
A fiam 5 éves lesz, ő sem tűrte meg soha a takarót, a kezdetektől hálózsákos. Most bajban vagyok, mert nem tudom, hogy hol lehet ekkora gyerekre téli hálózsákot venni, de bőszen kutatom a netet. A 18 hós kislányomnál már meg sem próbáltam a takarót, ő is hálózsákos.
2013. aug. 27. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:

hálózsákba alszik a fiam,négy éves

utolsó,én a vaterán vettem nagy méretű zsákot

2013. aug. 27. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!