Hogyan kell szállítani egy három évesnél idősebb gyereket az autóban, ha nem tudom rögzíteni a gyerekülést?
Ha elmúlt 3 éves a gyerek, van már 15 kg és a biztonsági övvel biztonságosan be lehet kapcsolni, tehát nem a nyakán megy át az öv, akkor ülésmagasítóban utazhat hátul.
Az első ülésen csak is úgy utazhat gyerek az ülésben, ha az a menetiránynak háttal van bekötve. Hát egy 3 évesnél idősebb gyereket meg sűrűn nem kötsz úgy be, úgyhogy ez biztos kilőve.
De úgy, hogy nincs rögzítve a gyerekülés, úgy meg szintén tilos és az hagyján, hogy büntetik, iszonyúan balesetveszélyes!!!
kresz elég egyértelműen kimondja, hogy előre nem köthető és nincs olyan része, hogy kivéve ha nincs hátul öv, tehát nem lehet.
(ettől függetlenül nekem ha a kisteherautóval kell mennem ami ugye csak 2 üléses, akkor bekötöm előre a gyereket mert nincs más megoldás).
azt is kimondja, hogy ha nincs hátul öv, akkor nem kell gyerekülés a 3 évnél idősebb gyereknek, vagyis csak 3 évnél idősebbet lehet szállítani.
őszintén én inkább az anyós ülésre kötném be gyerekülésbe mint hátra ülés nélkül...
amúgy pont a napokban láttam egy trabit amiben volt gyerekülés, spaniferrel rögzítették hátra :)
amúgy önmagában a tény, hogy felétek csak olyan autót lehet bérelni amiben nincs hátul öv, felháborító, legalábbis számomra. mint ha a 80 években élnétek :S
Mit takar a "sima" biztonsági öv?? Csak mert ma az autók nagyrészében 3 pontos biztonsági öv van.
Milyen autóról van szó?
gondolom elöl van három ppntos biztonsági öv,oda bekötheted a gyerekülést,feltéve ha nincs légzsák vagy ki lehet kapcsolni
milyen auót ez,hogy hátul nincs három pontos öv benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!