Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit és mikor eszik 15 hónap...

Mit és mikor eszik 15 hónap körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés

Kislányom vacsorára még mindig csak tejitalt kap. Nem tudom, hogy elég-e így még. Ő így eszik, kb:

7 körül 210ml tejitel kb fél óra múlva reggeli: kenyér, sonka vagy rántotta vagy lekvár, kalács ilyesmi.

10 körül gyümölcs, utána alvás.

13-14 körül ebéd vagy valami zöldség+rizs+hús, vagy tészta, leves, bármi igazából

17 körül kefir vagy joghurt vagy kifli vagy gyümölcs vagy túró rudi

20 100-210ml tejital (általában nem eszi meg az egészet). Estére már elég álmos, szerintem nem is bírna fenn maradni enni. Más hogyan csinálja?

2013. aug. 23. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan, csak este már rendes vacsit is evett, plusz a tejital helyett az enyém még reggel-este szopizik.
2013. aug. 23. 16:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Na, én itt vagyok elakadva. Most vagy "rendesen" vacsizik vagy szopizik? Szóval ezt nem értem, hogy mikor kéne vacsiznia és utána még kapjon tejitalt is? Szóval mondjuk, 7-kor vacsi, fürdés, tejital? Tehát lényegében eggyel tőbb étkezés? Vagy hogyan? Most úgy van, hogy fél 8 fele fürdés, utána tejital, alvás.
2013. aug. 23. 16:33
 3/8 A kérdező kommentje:
nem tőbb, hanem több! :-)
2013. aug. 23. 16:34
 4/8 anonim ***** válasza:

17 hónapos, kb így eszik már egy ideje, de még szopizik:

5-7ig ágyban szopi

8 körül reggeli: gyümölcs, gabonakása vagy házisüti, kalácsféle

10 körül gyümölcslé vagy sinlacpép

13-14 körül ebéd, mint én, aztán alváshoz szopi

17 körül : uzsonna, ahogy nálatok, de nkább csak gyümölcslé

19 körül vacsi : kenyér valamivel megkenve, esetleg uborka, paradicsom hozzá

alváshoz szopi

2013. aug. 23. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen végülis plusz egy étkezés, tehát először adsz neki rendes vacsit aztán a tejital (akár fürdés után). Így kevesebb tejitalt fog meginni mint addig mivel ugye már evett is, de ez nem baj. Szerintem azért egy 15 hónaposnak már nem elég csak az ital vacsorára.

első voltam

2013. aug. 23. 18:31
 6/8 anonim ***** válasza:
16 hònaposom hajnalban szopizik 8 korul 240 vìzzel kèszìtett tejital 10 korul gyunolcs 12-kor ebèd( fozelèk, rizses husi, tèsztafèle) 16-kor joghurt+ gyumolcs 20-kor 250 tejital 21.30-kor alvòs szopi. Dèlutàni alvàshoz is szopizik egy kicsit. Elèg sokat eszik ennek ellenère 9 ès fèl kg ès 78cm.
2013. aug. 23. 22:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Kb. ugyan ez, csak 5-6 körül rendes vacsi (kenyér, stb)

fél 8-kor fürdés, utána 210 ml tejcsi. (Sinemil hígra készítve)

2013. aug. 24. 08:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Majd megpróbálom valahogy. Csak az a baj, hogy este már a tejet sem nagyon issza meg sokszor, mert menne aludni. Szóval, ha kap vacsit, akkor végképp nem fogja, pedig kéne a fél liter tejalapú táplálék.
2013. aug. 26. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!