Milyen pszichológiai okra vezethető vissza, amikor egy kisgyerek (4 éves) azzal bünteti az anyját, hogy nem eszik meg semmit sem, amit elé tesz?
Figyelt kérdés
2013. aug. 22. 21:43
1/7 anonim válasza:
Az okát neked kell tudni, hogy vajon miért csinálhatja.
Egy 4 éves eszköztárában sok dolog még nincs, az ételmegtagadás viszont egyszerű és remek módszer a figyelemfelkeltésre, a harag kifejezésére, vagy éppenséggel arra, hogy érvényesíthesse a saját akaratát.
2/7 anonim válasza:
Erre nincs előírt ok, otthon kell "körülnézni", hogy mi lehet a gond, mi történt az elmúlt időszakban, volt-e valami nagyobb változás a gyerek vagy a család életében? bántalmazás, költözés, testvérféltékenység, haláleset, új ovi...szóval bármi okozhatja, nem feltétlen kell drasztikus dolgokra gondolni. ezt kívülállóként senki nem tudja megmondani.
3/7 anonim válasza:
Semmilyenre. Ha eddig hozzászokott, hogy az ő akarata érvényesül, nem az anyjáé, akkor mit vársz tőle?
Ha nem eszik, el kell előle venni az ételt. A következő étkezésig ne kapjon semmit. Ha egész nap nem eszik, attól sem lesz semmi baja. Ha majd éhes lesz, akkor megeszi, amit eléje tesznek.
4/7 anonim válasza:
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, ha egy gyerek visszautasítja az ételt, akkor ha 3 napig nem eszik sem lesz baja , csak vizet igyon! Hidd el - kipróbáltam - más okokból kifolyólag- az enyém nem volt hajalandó megenni a krumplifőzeléket, mert mást akart 3 és fél éves volt! - csokit! - szóval uzsira is elétettem. Visszautasította, nem adtam neki semmit csak vizet hogy igyon! Vacsira szintén a főzeléket tettem elé. már kezdett éhes lenni de az istenért sem evett belőle, szóval éhesen ment aludni ! másnap reggel már nagyon éhes volt, de még mindig nem nyúlt hozzá, hiszit és kiabálások voltak részéről, én nyugodt maradtamm! És láss csodát ! Ebédre megette az egészet és kért még! Onnantól bármit elé tettem! Brokkoli, ..stb..mindent megeszik vagy legalább eszik belőle kb a felét, mert erre a dologra emlékszik! Sajnos nagyon fájt, hogy ezt a Dacosságát csak így tudtam - tudtuk férjemmel letörni, de muszáj volt akkor ezt csinálnunk! Most együtt főzünk - sütünk és élvezi az ételeket...
5/7 Pötyös Panni válasza:
Adj neki olyat amit szeret és megeszik..
6/7 anonim válasza:
Hát ennyi infóból lehetetlen megmondani, de az biztos, hogy pontosan tudja, hogy célt ér ezzel - ez a dac egyik formája, és nem csinálná, ha hasztalannak bizonyulna.
7/7 anonim válasza:
érdekes..itt meg mindenki azt írja hogy ételmegvonással ne büntess:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!