Szerintetek nem korai ez a 3 éves fiamtól?
2 éves korára elkezdte kérdezgetni az autókat hogy melyik milyen márkájú, azt megtanulta, már unja is, most a házszámokat kérdezgeti. Egy hét alatt a nullát, egyet, kettőt, ötöt, felismeri!
Nem korai ez? Mit fog tanulni a suliba? És nem mi kezdtük. Ő kérdezi! Próbáljam valahogy elterelni a számokról a figyelmét? Már felismrei hogy ezek betűk, ezek meg számok...
3,5 éves a fiam, épp ma mutatta, hogy a nadrágjára az van írva, hogy 12! :D igaz 17, de majdnem... :)
betűket már jó ideje felismeri, kedvenc játéka az írás, gépen is sokat "gépel" és mindig kérdezte, hogy milyen betű, most már ő sorolja milyen betűket írt, de papírra is szépen "lerajzolja" :)
számok nem izgatják annyira, csak párat ismer fel.
autó márka-típus jó 1,5 éve megy, hibátlanul felismeri oldalról is őket. arra nem tudok rájönni, hogy miből, mert oldalt nincs se márkajel, se írás... :)
3 éves korom előtt magamtól megtanultam olvasni. Nagyon kussban voltam, bejöttek megnézni, egy mesekönyvet olvastam akadozva. Pár hónap alatt már folyékonyan.
Azóta is tippelgetik, hogy hogyan csináltam. Ha kérdeztem, mindenre válaszoltak, valószínűleg magamban összeraktam a betűket és lassanként a szavakat is.
Az elsőt végigunatkoztam, de idővel nem lett belőlem zseni. Jó képességű és lusta gyerek voltam. Ha elolvastam az anyagot, ötös voltam...csak sokszor el se olvastam, hanem próbáltam improvizálni.
Most 30 évesen tudom magamról, hogy gyorsan tanulok, de kiemelkedő képességeim nincsenek, a zsenitől messze vagyok. Kíváncsi gyerek voltam, ennyi.
ÉN kisfiam mindig azt kérdezte mikor elment mellettünk a városban egy autóbusz, hogy Anya, ez hanyas busz volt? És innen szedte össze a számokat, hamar megtanulta őket.
A betűket is felismeri, de nem tud olvasni.
Ha kérdez én válaszolok- nem tartom zseninek, de persze azért látom, hogy okos, és érdeklődő. Már 5éves, és ovonénik is dicsérik, hogy kitartó és érdeklődő kisfiu, és gyorsan tanul. Most is kiválasztották valamilyen versmondásra az évnyitóra, mert nálunk közösen tartanak a közeli iskolásokkal a kicsiknek is évnyitót.
Én fiam pl az autókért nem rajongott, de a tratkorokat hibátlanul felismeri! :)) Kinek mi tetszik.
Szerintem örülj neki, hogy jóképességű, érdeklődő kisfiad van. Ilyen korban még tényleg szivacs az agyuk, had tanuljon. Az tiszta más lenne, ha te erőltetnéd rá ezeket, de ha magától megy neki, hát csak tanulgasson!!
:))
Gratulálok a kis okoskádhoz!!
A fiam 2,5 evesen 3 nyelven tudott 20-ig szamolni,3 evesen o is felismerte a szamokat,es le tudta irni a keresztnevet.Most lesz masodikos, matekbol messze az osztalytarsai elott jar,SOHA nem hibazott meg ,volt,hogy a tanito neni sem hitte el,hogy a feladatokat mar akkor megoldotta,amikor o meg csak magyarazta,hogy kell majd csinalni.
Nem zseni,nagyon okos,de ugyan ugy nyavajog mielott elkezdi a hazi feladatat mint az osszes tobbi gyerek.
Kislányom még nincs 2 éves (21 hónapos) simán felismeri melyek a számok és melyek a betűk. 10-ig számol és érti is hogy mit mond, ugyanis meg tud számolni bármit. pl.megszámolja hogy 5 ceruza, 3 gumikacsa,stb.
Nálunk se mi kezdtük a tanítást,egész egyszerűen édekli és kérdez. Nincs ezzel semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!