Munkakeresés Gyed után, hogyan?
A munkaadónak sem kell nagy ész, hogy kitalálja miért nem volt semmi munkája 2-3 évig a nőnek.
Én beleírnám, hogy adott időben gyed-en voltam.
Ha volt munkahelyed a gyed alatt, akkor értelemszerűen úgy kell beírni az önéletrajzba, hogy pl. 2006-2013 XY Kft, így igazából nincs hová beírni a gyed-et :)
Az enyém így van és mivel a családi állapotom sincs benne, a gyerekeket sem írtam bele.
Nem kell beírni, nekem ezt fejvadász mondta.
Az állásinterjún viszont el kell mondani.
Ha szimpatikus vagy, akkor felvehetnek. Viszont ha beírod az önéletrajzba, be sem hívnak.
És ezzel nem hazudsz, mivel a GYED alatt a munkaviszonyod nem szűnik meg, csupán passzív állományba kerülsz. Ezt nekem senki nem tette szóvá állásinterjún, hogy átvertem volna bárkit.
Viszont az, hogy hány és mekkora gyerekeid vannak nem a szakmai önéletrajzod része, tehát nem kell beírni.
Én szimplán így írtam be:
2004-2013: XY cég
És kb. a második kérdés úgyis az lesz, hogy miért jött el a cégtől. Erre megmondtam, hogy GYED-ről mentem volna vissza, és nem volt meg a helyem. A jelenlegi munkahelyemen csak annyit kérdeztek, hogy mit csinálok, ha beteg a gyerek, mondtam, hogy nagymama, nem is feszegették tovább, felvettek.
Én eddig beírtam, kényszerűségből, nem volt folyamatos a munkaviszonyom, lejárt a szerződésem a szülés előtt, abból meg ha azt látják, hogy 3 és fél éve nem volt munkahelyem úgyis gondolják, hogy valami ilyesmi van a dologban.
Most azon gondolkodom, hogy mégis ki kellene venni, mert eddig sehova sem hívtak be interjúra, csak azt nem tudom mivel lehetne szépíteni rajta, hogy ne legyen ekkora lyuk benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!