Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiam nem vesz...

2 éves kisfiam nem vesz komolyan. Mit csinálok rosszul? -bővebben lent-

Figyelt kérdés

Egyszerűen rémálom a sétálás. A kezemet nem hajlandó fogni(csak ha úttesten megyünk át). Ha nem arra megyünk, amerre szeretne, hisztizik, és lefekszik a földre.

De ami a legrosszabb, gyakran elszalad, hiába szólok(határozottan), hogy álljon meg, azt hiszi játszunk, szalad tovább, és közben nevet. Belvárosban lakunk, így ez nagyon veszélyes, mert nagy a forgalom... Egyszerűen nem tudom, hogyan értessem meg vele, hogy ha azt mondom, hogy állj meg, azt komolyan is gondolom. Kezdjek el ordítani vele a város közepén, vagy csapjak rá a popójára?

Szégyen szemre 2 évesen babakocsiban kell tolnom, mert a sarokig nem jutunk el hiszti és elrohanás nélkül. Ha olyan helyen laknánk, ahol nincs forgalom, nem zavarna, de itt ahol lakunk ez nagyon veszélyes, és inkább babakocsiba rakom, hogy nehogy egyszer egy autó elé rohanjon ki.

Következetes és határozott vagyok, mégsem vesz komolyan... Mit rontottam el? Nagyon-nagyon el vagyok keseredve. És akkor a boltokról, bevásárló központról nem is beszéltem...

2013. aug. 16. 22:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én bizony vinném a babakocsit (esernyőre csukhatót), és ha nem fogad szót, belegyömöszölném a babakocsiba. Aztán ha hajlandó kézen fogva sétálni, akkor mehet a saját lábán. Nálunk is volt egy ilyen időszak, bár nem annyira volt durva, mert nálunk elég ritkás a forgalom (viszont nincs járda), de így is ragaszkodtam hozzá, hogy a kisfiamnak az utcán fognia kell a kezemet. És ha ki akarta tépni a kezét, olyan erősen fogtam a csuklóját, hogy nem tudott kiszabadulni. Ha leült vagy hisztizett, beraktam a babakocsiba. Engem sem érdekelne senki véleménye, csak a gyermekem biztonsága.
2013. aug. 17. 00:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Nalam is az jott be hogy vittem a babakocsit. Ha hisztizett valamiert beleraktam. En nem ragaszkodom ahhoz hogy fogja a kezem arra tanitottam meg hogy o megy belul. De edi mert ha kivul megy akkor en leleoek az uttestre es ugy megyek par lepest erre rangat fel hogy az veszelyes es inkabb bemegy. Nem sokszor kellett eljatszani h ha rossz akkor beteszem a kocsiba..3 alkalom volt talan. Utanna meg egy honapig hordtam a babakocsit hogy el ne felejtse mi a szabaly!
2013. aug. 17. 07:54
 13/15 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Valaki írta, hogy nem kell babakocsi, lassan szoktassuk a sétához. Én már túl vagyok ezen a fokozatosan sétáltatáson. Nem jött be. Elképesztő akaratos a kiscsaj, és még nincs is itt a dackorszak hivatalosan.

A parkban való rohangálás után viszont nyugisabb, akkor már jön velem is. Szerintem izgatott először, és még nem fáradt.

Egyébként tény én örülök, hogy érdeklődik minden és mindenki iránt, barátságos és nyitott, inkább legyen ilyen a rohangálással együtt, mint a felettünk lakóék kislánya aki 2 hónappal idősebb, de inkább elül maga elé bámulva egy kisszéken minthogy játszana. Amit nem értek, hogy a sajtkukac lányom, hogy lett 2 nap alatt szobatiszta, a bilin jól elvan. Lehet hogy visszük magunkkal sétára is :-D

2013. aug. 17. 08:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Hisztinél mondd egyszer, hogy ha nem hagyja abba, akkor visszafordultok. Másodszorra valóban menjetek haza. Ezt érdemes akkor is megcsinálni, ha olyan helyre mentek, ami neki fontos.

Ha ezt következtesen csinálod, biztos a siker.

Lásd az egyik válaszolót, ott is bejött ez a taktika. A következetességet úgy értsd, hogy ha valamivel fenyegetőzöl, azt valóban váltsd be, egyébként nem vesz komolyan a gyerek.

2013. aug. 17. 08:51
 15/15 anonim ***** válasza:

2 éves, dackorszak, minden érdekes, nem a te hibád!!!

Az én fiam is pont ilyen volt 2 évesen, én következetesen betettem a babakocsiba, ha többször is hiába beszéltem neki. Egy idő után rájöttem, hogy előre kell szólnom, mert okosabb, mint gondolnám, és bizony megérti: "ha nem fogod a kezem, és nem jössz mellettem, akkor becsücsülsz a babakocsiba." És ezt be is tartottam. Ment az ordítás, de hamarosan rájött, hogy ok-okozati összefüggés van. Persze kellenek engedmények is, úgy értem, amikor nem siettünk sehová, hagytam, hogy megálljon megnézni egy-két iszonyúan érdekes dolgot, stb.

Tarts ki, most 31 hónapos a kisfiam, és már a múlté az az időszak, most már a boltban sem rámol, mindent meg lehet vele beszélni! :) Pedig nála akaratosabb lény nem igen létezik, mesélhetnék.... :)))

2013. aug. 17. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!