20 hónapos fiam nem hajlandó főtt ételt enni! Mit tehetnék, hogy egyen?
Szia!
Szerintem hagyd, hogy egyen amit szeretne, és majd hidd el rájön, hogy van más kaja is, nem lehet erőletetni a dolgokat, mert azzal csak rontasz a helyzeten!
Nálunk egész télen a paradicsom és a gyümölcslevesen kívül más fajta levest egyáltalán nem ettek meg a gyermekeim. A főtt ételek közül, csak a tésztát, a húsit, mindig lepiszkálták, vagy ami volt mellé. Aztán jött valami és már nem csak ezt a pár kaját ették, hanem mást is. Mondjuk mai napig, ha én főzeléket főzök, akkor csak a húsit, vagy a feltételt eszik meg itthon, az óvodában mindenevők!
Ja a Kisfiam mai napig nem evett soha krumplis kaját, mert nem szereti, kivéve a sült krumplit egy hónapja szerette meg, mert egyszer megkóstolhatta a chip-szet amit ettem, s mondtam neki, hogy legközelebb, ha kér ilyet akkor sütök neki, s ez bevált! A krumplistésztát is csak úgy eszi meg, ha mutatóban van rajta a krumpli és a nagy része tészta :)
Fel a fejjjel, kitartás, visszajön az étvágya :)
Üdv két gyermekes Anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!