Nagyon el vagyok már keseredve, már egy éve tart ez a rémálom. Eleinte visszatartotta, ennek következménye a szorulás lett. Nem eszi meg a gyümölcsöket, kivéve az almát, banánt. Magától nem is akar kakilni, úgy kell kivarázsolni mindig belőle kúppal. Voltunk pszichológusnál, semmi eredmény. Ajánlanátok gasztroenterológust Budapesten ahova vihetné? magán is megfelel. Vagy olyan módszer ami nálatok bevált? Dr. Hummel, joghurt, minden csodaszert kipróbáltunk és meg sem kottyan neki. Most a tamarinlax lekvárral próbálkozo, de eddig annak sincs eredménye. Olyan enyhe hashajtót keresek, amivel kikerülhetném az állandó kúpozást, és az erős inger hatására magától menne wc-re. Remélhetőleg egy idő után megszokná az inger+kakilás rendszerét és ráállna. Az a baj hogy már nincs is ingere, ha van is enyhe azt játszva visszatartja. A gyerekorvos a paraffin olajat ajánlotta de ebben a helyzetben nem segít és hosszú távon sem adhatom neki.
Egy elkeseredett anyuka.
2013. aug. 16. 09:29
1/9 anonim válasza:
Az én fiam pontosan ilyen volt. Az vált be, hogy reggel éhgyomorra adtam neki egy pohár langyos aszaltszilva-levet. Gyógynövényboltokban, vagy nagyobb gyógyszertárakban lehet kapni. Kicsit drága, de használ. Az van ráírva, hogy felbontás után 4 napig használható, de én hűtőbe tartva egy hét alatt használtam el egy üveggel. A Laevolac szirup is hatásos és a védőnőnk szerint hosszú távon is használható, nem lehet hozzászokni. Én az évek során végső elkeseredésemben le is fizettem. Ha elment kakilni, kapott egy gumicukrot, vagy egy kocka csokit stb. Nálunk két és fél évesen kezdődött a probléma, mikor lekerült róla a pelenka, pedig nem erőltettem és hat éves korára múlt el teljesen. Mi is jártunk orvosnál, de azt mondták, hogy, ha az első két és fél évben nem volt ilyen baj, akkor nem orvosi probléma.
2013. aug. 16. 09:37
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. A laevolackot sokáig használtuk, semmi hatása nem volt. Meg sem kottyant neki. Az azaltszilva létől meg öklendezett. Ha már elővettem, menekült. Nem volt hajlandó egy kortyot sem meginni belőle. Hááát nem egyszerű az én fiam.
2013. aug. 16. 09:43
3/9 anonim válasza:
Megint az egyes vagyok. Ne add fel. Nekünk volt olyan, mikor már a beöntés se segített, hanem elaltatták és úgy kaparták ki, most meg már teljesen rendben van, magától megy minden nap. Hashajtó hatású még a szenna-levél tea, csak óvatosan kell vele bánni. Én akkor használtam, ha már 4-5 napja nem volt semmi. Akkor adtam neki egy kávéskanálnyit egy bögrébe, rendesen megízesítve és 6-8 óra után minden kijött. Valódi hasmenése lett. Esetleg megpróbálhatnád reggelente egy csipetnyi mennyiséggel.
2013. aug. 16. 10:05
4/9 A kérdező kommentje:
Ó, akkor Te pontosan tudod, milyen nehéz ez :o) Én használom az itthoni beöntést és kórházban is voltunk már beöntésen. Ezt a teát leírnád pontosabban hogyan is készítetted el? Ajánlotta valaki? Melyik ez a tea pontosan. köszi
2013. aug. 16. 10:09
5/9 anonim válasza:
A teát a Heim Pálban ajánlotta az egyik nővér. Szintén gyógynövényboltban lehet kapni. Az van ráírva, hogy szennalevél ( sennae folium). Az elkészítése rajta van a zacskón, de az túl sok egy ilyen pici gyereknek. Én úgy csinálom, hogy beleteszem a növényt egy pohárba és forró vizet öntök rá. 15 percet állni hagyom, aztán átszűröm egy másik pohárba. Teszek bele cukrot, citromot mert gyógynövény íze van. Mint mondtam és hashajtásra használtam, ha már nagy volt a gáz, mindennap nem, arra inkább a szilvalevet. De, ha a te helyedben lennék úgy csinálnám, hogy reggel éhgyomorra megitatnék vele egy fél pohárnyit, amibe tettem egy csipet szennalevelet. Ha segít, nagyszerű, ha nem másnap növelném egy kicsit a mennyiséget, amíg ki nem tapasztalom, neki mennyire van szüksége, mert ugye ez egyéni érzékenységtől függ. Ha megvan a mennyiség, amitől naponta vagy kétnaponta van széklete, azt tartanám egy három-négy hétig utána fokozatosan, lassan csökkenteném a mennyiséget és egy újabb két-három hét alatt elhagynám, hátha addigra megszokja a dolgot. A szennalevél valódi hashajtó pár hónapnál tovább tartósan nem ajánlott használni.
Nagyon aranyos vagy kedves utolsó de sajnos ez a gél sem segített. Már nagyon tanácstalan és elkeseredett vagyok, nem tudom, hogyan tovább.
2013. aug. 16. 18:04
9/9 anonim válasza:
Az én húgom is ilyen. Anya is elvan keseredve. Van olyan, hogy egy hétig nem kakil. Volt olyan, hogy egy nap 5 barackot is megevett, és semmi. Nem vagy egyedül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!