Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak egy 4 éves...

Mit csináljak egy 4 éves kislánnyal aki folyton hecceli a kutyámat?

Figyelt kérdés

Hasonló kérdést már írtam ki a kutyák témában egyszer. De most a gyerek nevelésröl lenne kérdésem.

Helyzet:

A házunkba két lakást kiadtunk. és az egyik családban van egy 4 éves kislány. Az udvar NEM közös, hanem a miénk. Ott tartjuk a kutyánkat, aki épp most kamaszodik (9 hónapos örökmozgó)

A lakók úgy jöttek oda hogy el lett magyarázva hogy kutya az udvarban, figyelnek a gyerekre. Azóta minden nap megkérem öket hogy ne engedjék ki a kislányt az udvarba egyedül vagy szóljanak és elzárom a kutyát.

A kislány kezdetben játszhatott a kutyával a felügyeletem alatt, de ebböl az lett hogy a kutya játszótársnak kezdte tekinteni, és folyton ráugrált, harapdálta.

ezért úgy döntöttünk, hogy a kutya nem játékszer, nincs több játék a kutyával. Ezt a kiscsaj nehezen viseli, mert mostanában sunyin próbálja heccelni a kutyát. Amikor senki nem veszi észre kimegy az udvarba és lóbálja a kutyának a játékait. a kutya kétszer akkora mint a kislány. és durván játszik, mint ahogy ilyen korban szoktak is a kutyák.

Volt hogy bezártam a kenelbe mert elmentem otthonról, akkor meg botot találtam a kutya vizes vödrébe. Gondolom miközben nem voltunk ott kennelen keresztül piszkálta.

az nem segít hogy a kutyát zárom el mert a kiscsaj folymaat jön és pesztrálja.

Baleset lesz elöbb utóbb a dologból és én már nem tudom mit csináljak. Hogy vegyük rá a kislányt, hogy magyarázzuk el neki hogy NEM játékszer a kutya; a szülök nyitottak, szeretnék segíteni nekik.

ti hogy magyaráznátok el egy 4 évesnek hogy nem játék a kutya?

2013. aug. 14. 08:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a szülö nem normalis, aki egy udvarba (ami nem az öve, es kutya is van) FELÜGYELET NELKÜL kiengedi a gyereket!

Dobd ki ezeket az ertelmi fogyatekos, trehany bolondokat!

Latod, hogy nem hasznal nekik a jo szo.

2013. aug. 18. 21:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Sajnos. az elején nem voltál következetes.

a gyereknek volt egy játszótársa, aztán meg a tiltás...

De megértem, a bajt jobb megelőzni.

A szerződésetekben benne van, amit elmondtál, hogy a kert e tietek, és hogy oda nem mehetnek, és nem jétszhat a kutyával? mert akkor ezt bele kellene venni.

hogy nem nevelhető a gyerek? Ennyire liberálisak a szülők ? a forró kályhához is odaengednék ???!!!!

a jó szülő megelőzi a bajt, és ha jobban látja a bajt,mint a gyerek, akkor megelőzi.

Nem hiszem, hogy a gyerek nem fogná fel, ha rácsapnának a fenekére.... (persze, őt veszteség érte, nem akarja már elfogadni, hogy elvették a játszótársát)

tragédia és börtön helyett jobb lenne őket kitenni.

2013. aug. 20. 03:46
 13/18 anonim ***** válasza:

azért annyit hozzátennék, hogyha a lakásokhoz bejárat csak a kerten át vezet, akkor írathatsz akárhány papírt, támadás esetén te leszel a hibás, hogy a kutyád szabadon lófrált kint az udvaron.

továbbá lehet működhetne az is, ha finoman letolnád a kislányt vagy beszélnél vele, mert te "idegen" vagy, nem ismer úgy, mint a szüleit, valószínűleg veled szemben nem olyan bátor.

2013. aug. 22. 09:57
 14/18 A kérdező kommentje:
A tiltásból az lett hogy sunyiban járkál ki hozzá. Négykézláb mászkál, hogy felfigyeljen rá a kutya. Szerencsére a kutyánk felfog annyit a dologból hogyha a kislány egyedül van akkor nem piszkáljuk. De ha hecceli a kutyát, akkor a kutya se fog egy helyben ülni, mivel kölyök még. Sajnos tanácstalan vagyok, mert jól írtátok, ha van egyesség ha nincs, akkor is mi leszünk a hibások ha baj történik.
2013. aug. 22. 18:04
 15/18 anonim ***** válasza:

ha észreveszed, hogy sunyul, ugyanúgy szólhatsz neki, hogy megbeszéltétek, hogy nem hecceli a kutyát. vagy csak menj ki és nézz rá nagyon csúnyán :)

esetleg minden ilyen alkalommal szólj át a szomszédnak (biztos kellemetlen, de ha nincs más...) hátha egy idő után megunják és odafigyelnek a gyerekre.

2013. aug. 27. 14:12
 16/18 anonim válasza:
Azóta lett valami fejlemény?
2013. szept. 18. 20:41
 17/18 A kérdező kommentje:

Igen. Beszéltünk a lakókkal (ismételten). Megmondtuk nekik hogy nem tudjuk felvállalni, hogy valami baleset történjen. Hogy a kert nem a bérlemény része. És végül láttuk hogy nagyon figyelnek a kislányra, egyáltalán nem engedik az udvarba. Mivel látom hogy nagyon figyelnek és igyekeznek ezért felajánlottam egy napi beosztást.

A kisláűny 4kor jön haza az oviból. Én fél 5re érek haza. Fél 8kor már sötétedik. ezért abban állapodtunk meg, hogy fél5-től fél8-ig a kutya az én felelőségem (úgyis minden nap megyünk 1,5-2 órát futni) és este 7től meg már nincs kint a kislány mert sötét van. Így nekik se kell lesni hogy mikor van kint a kutya és nekem se hogy mikor van kint a kislány. Mindenki tud valamihez alkalmazkodni. Ha pedig esős idő van akkor eleve kint van a kutya.

Szóval melóból hazaérek. Átöltözök, addig beengedem a kutyát. Majd 5kor elindulunk az erdőbe-mezőre (imádja :D ) futunk, sétálunk egy laza 2 órát. Addig ő le van mozgatva és még áshat is össze-vissza. Mire hazaérünk általában fél7, 7 óra. olyankor még beengedem picit a lakásba. De ő csak kidőlve fekszik. Aztán kap este vacsit és kész :)

A kislány egyébként így is alig van kint mert rossz idő van meg a kutya nélkül szerintem nem szeret kint lenni.

2013. szept. 19. 07:30
 18/18 anonim válasza:
Örülök, hogy megoldódott:)
2013. szept. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!