Mit csináljak egy 4 éves kislánnyal aki folyton hecceli a kutyámat?
Hasonló kérdést már írtam ki a kutyák témában egyszer. De most a gyerek nevelésröl lenne kérdésem.
Helyzet:
A házunkba két lakást kiadtunk. és az egyik családban van egy 4 éves kislány. Az udvar NEM közös, hanem a miénk. Ott tartjuk a kutyánkat, aki épp most kamaszodik (9 hónapos örökmozgó)
A lakók úgy jöttek oda hogy el lett magyarázva hogy kutya az udvarban, figyelnek a gyerekre. Azóta minden nap megkérem öket hogy ne engedjék ki a kislányt az udvarba egyedül vagy szóljanak és elzárom a kutyát.
A kislány kezdetben játszhatott a kutyával a felügyeletem alatt, de ebböl az lett hogy a kutya játszótársnak kezdte tekinteni, és folyton ráugrált, harapdálta.
ezért úgy döntöttünk, hogy a kutya nem játékszer, nincs több játék a kutyával. Ezt a kiscsaj nehezen viseli, mert mostanában sunyin próbálja heccelni a kutyát. Amikor senki nem veszi észre kimegy az udvarba és lóbálja a kutyának a játékait. a kutya kétszer akkora mint a kislány. és durván játszik, mint ahogy ilyen korban szoktak is a kutyák.
Volt hogy bezártam a kenelbe mert elmentem otthonról, akkor meg botot találtam a kutya vizes vödrébe. Gondolom miközben nem voltunk ott kennelen keresztül piszkálta.
az nem segít hogy a kutyát zárom el mert a kiscsaj folymaat jön és pesztrálja.
Baleset lesz elöbb utóbb a dologból és én már nem tudom mit csináljak. Hogy vegyük rá a kislányt, hogy magyarázzuk el neki hogy NEM játékszer a kutya; a szülök nyitottak, szeretnék segíteni nekik.
ti hogy magyaráznátok el egy 4 évesnek hogy nem játék a kutya?
Nem a gyereknek, hanem a szülőnek kellene felfogni, hogy a kutya nem játékszer.
Esetleg szerződésbontással is lehet vagdalkozni, ha annyira nem fogják fel. (mert ha uram bocsáss baj lesz, ebben az esetben te és a kutya lesztek a bűnösök)
Lelocsolnám vizipisztollyal, ahányszor a kutya körül ólálkodik xd
Komolyra fordítva, Tompikával nem neked kell megértetned, hogy mit szabad, mit nem. Szólj este a szülőknek, hogy utoljára kérted szépen, hogy fegyelmezzék a csemetét, ha nem változik semmi, akkor a SAJÁT ÉRDEKÜKBEN kirakod őket a lakásból, mert a vége tényleg az lesz, hogy megmarja a kutya, és akkor hiába a gyerek ingerelte, téged vesznek elő, mint gazdát.
Sehogy. Tul kicsi meg. Addig, amíg a kutya meg nem támadja, addig cukkolni fogja.
Az en gyerekem mar idősebb, de valahogy az fejébe se akar belemenni, hogy a kutya nem jatek. Majd' 50 kilós a kutyánk, alapból egy kezesbarany, de harapta mar meg a párom mert épp rosszul ért hozza....
Azt tudom mondani, hogy meg kell tiltani s yerek el az udvaron valo játékot. Ha bármi történik, te leszel a hibás.....
a gyerekkel nem tudsz mit kezdeni, és nem is a Te dolgod, hogy megértess vele bármit is.
menj a szülőkhöz, mond el nekik, hogy többször láttad ahogy buzerálja a kutyát a gyerek, kéred őket figyeljenek rá oda, mert ettől jobban nem tudod a kutyát elszeparálni a gyerektől. Te megtettél mindent, amikor bezártad a kennelbe. Viszont ha bármi történne Te lennél a felelős.
Menj a szülőkhöz.
Sajnálom a szülöket mert tényleg nagyon próbálkoznak ök is de a gyerek nem hallgat rájuk. Szeretném fenyegetés nélkül megoldani a dolgot....
szerencsére nem nagy testü ktya, de így is van 27 kiló és élesek akörmei nagyon. Ugrál harapdál ha játszani akar. Velünk csinálja gazdákkal, de mi le tudjuk rendezni. Viszont ha a 4 éves kint ingerli egymagában és nem veszi észre senki, akkor gáz lesz.
Még arra gondoltam hogy talán rémisszem meg a kislányt hogy megharapja?
Igen, kutyában nem lehet bízni meg gyerekben sem. Bármikor történhet baleset. ezt a papírt már többen ajánlották... lehet ezt fogom csinálni. ès igen, a kifogások amiket a kisgyerekek kitalálnak ilyenkor, az ismerös :D A kislány is ezt csinálja.
Hát.. megpróbálkozok beszélni ma még egyszer a szülökkel. Nem értem miért csak én látom ennek az egésznek a veszélyét....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!