Szeretném a véleményeteket kérni! 7 éves fiókáim most mennek elsőbe. Való ennyi idős gyereknek mobiltelefon a kezébe, vagy ráér még pár évig?
Én biztos nem vennék neki.
Úgyis csak az iskolába mennek, ott meg ha valami gond van, akkor meg a tanárok telefonálnak úgyis.
Egy 7 évest amúgy meg nyilván iskolán kívül felnőtt felügyelettel úgysem engedsz el, annál meg megint csak lenne telefon.
Szóval nem, szerintem nincs rá szükségük.
Alapbol nem. Gondolom te viszed, hozod oket, az iskolaban pedig felugyelet alatt vannak.
mas kerdes, hogy van olyan, amikor a sajat, vagy a gyerek biztonsagerzete miatt "kell". En ezert vettem a gyerekemnek 8 evesen: kulfoldre koltoztunk, masik varosba jart iskolaba taxival, nem beszelte a nyelvet. Nekem es neki megnyugtato volt, hogy barmikor hivhat/hivhatjuk.
Amíg nem egyedül jönnek-mennek, addig teljesen felesleges. A nap minden percében felnőtt felügyelet mellett vannak így is, ha meg bármi történik, az iskola úgyis értesít.
Én úgy vagyok vele, hogy elég akkor telefon, ha már egyedül járnak haza, hogy mondjuk tudjon szólni, ha pl. lekéste a buszt, hogy ne aggódjam magam halálra, hogy miért nem ért haza időben. De amíg hozom-viszem, addig felesleges, ráadásul kétlem, hogy egy alsós gyerek ténylegesen tudna vigyázni egy telefonra. Még akkor is, ha nem egy drága darab, de ha mondjuk a nagy játszás közben leejti, rátaposnak, stb., akkor annak már nagy valószínűséggel annyi, ég pótolni kell. Arról nem is beszélve, hogy az ekkora gyerekek nem is mindig érzik annak a súlyát, hogy mi az, ami miatt telefonálunk, és mi az, ami miatt nem, mert ráér otthon elmondani, viszont esetleg a szülő meg teljesen bepánikolva rohan az iskolába, mert a gyerek felhívja, hogy valami szörnyűség történt, közben meg kiderül, hogy csak valaki kinyújtotta rá a nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!