Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiam még mindig...

5 éves kisfiam még mindig nagyon sokszor felébred, és fél. Sírdogál. Valami megoldás erre?

Figyelt kérdés
Velünk szeretne aludni.De ha ott is van, akkor is felkel, csak annyi, hogy megsimizem.érzi, hogy ott vagyunk vele, és alszik tovább. Ugye a sokszori felkelés miatt, általában éjszaka átengedem hozzánk.
2013. aug. 3. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát, én is átengedném, ha fél, aztán esetleg késöbb egy kis időre beköltöznék vele a szobájába egy szivacsra, aztán kijönnék, ha elaludt, vagy valamikor éjjel, ha felébredek. De csak akkor, ha már valamennyire rendeződött az alvása. Persze ebben benne van az "ott ragad egy időre" lehetősége is, de én ezzel együtt inkább magam mellé engedném, mint hogy féljen szegény egyedül.
2013. aug. 3. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

rendezzétek át a szobáját együtt,vele együtt, közösen. mondja meg,hová akarja tenni az ágyát, hol legyen a szekrény ,a polc meg a többi. ha a szoba közepére rendeli az ágyát, akkor legyen ott. közben kérdezd meg, hogy éjszaka,mikor felébred, mit lát, mire gondol, mi az, ami neki aggodalmat okoz. Én direkt nem használom direkte a félsz szót, nem teszem mondatba, mert azt vettem észre,hogy szinte magam adom a szájába a mondandót. Tehát ha így kérdezem,hogy mitől félsz ? szörnyeket látsz,vagy mitől? akkor másnap már rögtön mondja ,hogy szörnyek vannak a szobában és fél! Sosem kérdeztem,hogy pl félsz a sötétben? mert akkor tuti hallanám vissza , hogy jajj de féltem a sötétben egyedül. Nem tudom,érthető e,amit írok, de nem fogalmazok meg semmit direkt, ami ezzel kapcsolatos. Teljes sötétben, egyedül alszik 5 éves fiam, estétől reggelig, nyugodtan, ahogy mindig is aludt.

Szóval, ha ez változna, én átrendezném vele a szobáját, ahogy ő szeretné és közben csak pozitivan beszélnék az éjszakáról, hogy akkor alszik a testünk és a fejünk, kipihenjük magunkat,hogy másnap erősen keljünk és vidámak legyünk meg pihentek, beszélnék a csillagokról, az égen nyugvó bolygókról, egy kis mesébe szőve, hogy az éjszaka csak nyugalmat , csendet és pihentető gondolatokat ébresszen benne, semmi mást.

2013. aug. 3. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
előző vagyok,még az jutott eszembe, hogy mennyire nyugodt az esti rituáléja? hogyan történik a lefekvés? TV-t ezek szerint, jobb,ha este nem néz a kicsid,mert dolgozik az agya ezerrel rajta éjjel. vacsora, fürdés,meseolvasás és fekvés? Esetleg próbáltad a relax-zenét elalvás előtt? egy kis nyugizene, vagy ami szeret,csak ne legyen pörgős, összebújsz vele a sötétben és hallgattjátok egy kicsit,.....
2013. aug. 3. 22:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Van éjjeli fény? Az sokat javítana,szerintem nem jó,ha ott alszik veletek.
2013. aug. 4. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!