Már nincs ötletem a férjem "ellen"? Tippek?
2 éves múlt a lányunk e hónapban. A férjem már régóta "megzakkant", mióta ide költöztünk.
A lányomat pár hetesen sokszor a monoton hang nyugtatta meg, imádott ugy elaludni.
Ráadásul panelprogram kellősközepette került haza (akkor albiba), így non-stop furták a ház oldalát. Ő simán aludt mellette, így most se érdekli a nagyobb zajok, de a légy zümmögés sem.
Amíg albiban laktunk, csak a sötétítő függönyök maradtak nekünk, nem volt redőny. Mellette kiválóan elaludt, még akkor is, ha este fél 10-kor világos volt.
Ezzel szemben a férjem, mióta saját lakásunk van, a redőnyt tövig leengedi. Úgy, mintha barlangban élnénk. A szoba ablakot becsukja, mondván a gyerek felkell a zajra. Igy a gy.szobában szaunai állapotok uralkodnak..
Mondanom se kell, hogy a gyerek nem a zajra kell fel, hanem arra, hogy -20 kilót fogyott helyből 3-4 óra alatt éjszaka..
Egyszerűen már nem bírok a férjemmel, mondtam neki, hogy nem normális, amit művel.
Elmagyaráztam az indokokat. Közöltem, hogy napközben se redőny, se sötétítő nincs. Csak egyedül nyitott ablak. Ráadásul a gyerek fene jól alszik. Szerencsére az ő szobája árnyékos egész nap, így nem tűz oda a nap.
Legszívesebben bezárnám oda a férjem 2-3 napra étel és ital nélkül úgy, hogy se függöny, se redőny nem lenne, de az ablakot se tudná kinyitni.
Ami meg a plusz "poén", hogy éjszaka nem engedi, hogy rakjak a gyerek ágya mellé vizet. Ehelyett a 3 hetes kora óta éjszakát átalvó gyerekhez 2× min. bekell mennem, mert szomjas a 40 fokba.
Állandóan veszekszünk ezeken, de most már nem tudok mit csinálni a férjemmel.
Ötlet?
neharagudj a férjed egy idióta
a vizet meg tedd oda a gyereknek hagy igyon amikor ő akar a zavarásod nélkül (talán attól fél hogy megfullad?) (csak egy tipp)
ezek ilyen pánikos-szorongós tünetek a férjednél
ezek nem a valós indokok, valami tutira történt vele
kérdezgesd ki hogy mi a valós indok
Óóó klima van, így vettük a lakást. De használni nem szereti, mert fogyazst..
Inkább a ventillátor megy, ami kb. ugyanannyit fogyaszt. Mivel az előző lakó a halála előtt vette a légkondit (elméletileg használni se tudta) és olyat vett, ami alig fogyaszt...
Bevallom mi is panelban élünk, és nappal nincs tárva az ablak, le van húzva a reluxa, be van függönyözve, mert csak a forró levegő áradna be. Este szellőztetünk, akkor kereszthuzat van.
Férjed meg problémás, nem tljesen tiszta.. Már bocs. Vizet egyszerűen a gyerek mellé tenném...
Nappal nem húzza le, csak estére. Elsőnek azzal jött, hogy "tudja a lányunk, hogy este van".
Ezt így februárban, amikor este 7-kor még(már) sötét van.
Én reggel szellőztetek, és ahol csak tudom, csukom be az ablakokat, engedem le a redőnyt, a gyerekek a nappaliban vagy a diófa alatt játszanak, esetleg a homokozóban, amíg nem süt oda a nap.
Ha nyitva vannak az ablakok, tódul be a hőség. Így viszont érezhetően jobb a levegő, hogy lent vannak a redőnyök, a folyosón nyitok ajtót néha, az teljesen szúnyoghálós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!