Lehet bárányhimlő?
Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiam tele van pöttyökkel. Kb. 2 napja jelentek meg rajta, tegnap több, ma még több. Éjszaka pelus van még rajta, és alatta a popsija alig látszik a sok pöttytől. A hátán van néhány pötty, aminek a közepén olyan vízszerű kis dudor van, de ahogy hozzáértem, egyből kipukkant. Semmi más tünete sincs, ugyanolyan eleven rosszcsont, mint máskor.2013. júl. 28. 07:09
1/6 A kérdező kommentje:
És főleg a hátán, hasán vannak a pöttyök, néhány az arcán, pár db a kezén, lábán, és 1-2 a fejbőrén.
2013. júl. 28. 07:11
2/6 anonim válasza:
Igen valoszuinü, hétfön hivd fel az orvost h mi a teendő.
3/6 anonim válasza:
Igen lehet az.De nem szabad elkaparni!Kaptok majd mentolos folyadekot, mast nem tud csinalni a doki sem.Jobbulast.
4/6 anonim válasza:
Lehet bizony! Én megmutatnám ügyeletnek, hogy biztos legyen! ha viszket, szódabikarbónás vízzel mosd le neki gyengéden. Körmöket rövidre kell vágni és alaposan kitisztítani, hogy ha véletlenül elkaparná, ne fertőződjön!
Ja és értesíts mindenkit, akivel a Kisfiad az elmúlt 5 napban játszott és még nem volt bárányhimlős, mert 2-3 hét múlva várható, hogy nálunk is előjönnek a pöttyök. (a lappangási idő 2-3 hét, viszont a pöttyösödés előtti 2-3 nap a legfertőzőbb!)
5/6 A kérdező kommentje:
Még nem viszket neki, viszont már 38 fok a láza, és kezd bágyadt lenni. Az a furcsa, hogy nem találkoztunk az utóbbi időben senkivel, aki bárányhimlős lett volna, kb. 4-5 hónapja mentünk bárányhimlősök közé, hogy átessünk rajta, de akkor nem kaptuk el.
2013. júl. 28. 11:36
6/6 anonim válasza:
Esetleg nem volt herpesze a kisfiadnak? Mert a herpesznek és a bárányhimlőnek a vírustörzse hasonló. Az én fiam nem rég volt bárányhimlős, előtte herpeszfertőzése volt. Abból alakult ki úgy, hogy ő oltva is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!