6 éves gyermekemet ma elvittem fogorvoshoz, mert van egy lyukas foga, megfúrták, de nem tömték be neki, és nemis fogják. miért?
2013. júl. 24. 20:37
1/8 anonim válasza:
Ha tejfog, akkor azért nem tömték be neki mert ki fog esni és felesleges betömni!
2013. júl. 24. 20:39
2/8 anonim válasza:
nálunk sem tömnek tejfogat
2013. júl. 24. 20:44
3/8 anonim válasza:
Hm. Én 5 éves voltam mikor a fogdoki kifúrta a fogamat és nem tömte be. De az egy nagyon rossz fogorvos volt, mindenki csodálkozott is, hogy miért nem tömte be.
Szerintem beszélj egy másik fogorvossal is hogy ez így normális-e.
2013. júl. 24. 21:00
4/8 A kérdező kommentje:
nekem annó tömték a tejfogaimat.
Azért nem értem, mert a hátsó rágó fogról van szó, ami elvileg 10 éves kor körül esik ki. Akkor most addig így kéne maradnia?? Akkor minek fúrta meg egyáltalán?
2013. júl. 24. 21:15
5/8 anonim válasza:
Nálunk az unokatesó 2,5éves és betömték a fogát. A fiam 3éves és neki is be fogják. Járni kell ecsetelésre és ha visszakeményedik betömik.
2013. júl. 24. 21:25
6/8 anonim válasza:
Nekem is tömték a tejfogamat. Ha nem, és tovább romlik, ugyanúgy fájni fog. Kihúzni nem nagyon szabad, mert megsérül a csonthártya (azt hiszem, így híják), és akkor rosszul nő a végleges fog. Tehát inkább tömni kéne.
2013. júl. 24. 21:37
7/8 anonim válasza:
Az én 6 évesemnek múlt héten bedagadt a fél arca,mire mentem érte az oviba.Elvittem a fogászatra,a doki talált egy szuvas fogat,kifúrta,átmosta,de nem tömte be,és nem is fogja.Azt mondta,ha csak fáj a gyereknek,vigyem a gyerekorvoshoz,és írassak fel antibiotikumot....Azóta nem volt vele gond,az arca lelappadt,nem érzékeny neki.
2013. júl. 25. 08:11
8/8 zabmester válasza:
Nekem is tömték tejfogamat anno, mivel rágófog volt, azok esnek ki a legkésőbb, szóval simán akár 2-3 évig is élhettem volna utána lyukas foggal, azt csak nem hagyják úgy.
De én mostanában is úgy hallottam, hogy szoktak tejfogat tömni. Ha lyukas, akkor bizony a tejfog is tud fájni, sőt, legrosszabb esetben az alatta lévő maradandó fog is megfertőződhet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!