Sűrgős segítséget szeretnék hisztiügyben?
beszélgettél vele,arról hogy :őt is ugyan úgy szereted amint a tesót? ha igen,akkor is nap mint nap el kell neki mondani,hogy te milyen büszke vagy rá,hogy ő már ilyen nagy és okos,stb.
És ha megteheted,akkor menj el csak vele valahova,ahová ő szeretne. játszótér,fagyizni.
És amikor így kettesbe vagytok,akkor beszélgess el vele arról is,hogy milyen szomorú vagy amikor hisztizik valamiért,mert sokkal jobban szereted amikor okosan viselkedik.
belépett a dackorszakba. erre még rádob egy lapáttal hogy úgy érzi a kicsivel többet foglalkozol (talán ez így is van) a legtöbb szülő ilyenkor ott rontja el a dolgot, hogy ráhagyja a gyerekre a hisztit és megpróbálja megvásárolni a szeretét úgymond... egy óra hiszti? és leszoktad tiltani róla? ondjuk látszik hoyg nem is érnél vele semmit, a gyerek nem hisz neked, tudja hogy csak "üresen fenyegetőzől"
én anyám technikája: unokahugom nálunk nyaralt, elkezdett hisztizni.. anyám: ha nem hagyod abba a hisztit beváglak a hideg zuhany alá. a kiscsaj hozzá volt szokva anyuci üres fenyegetőzéséhez és rá se bagózott anyámra, mi viszottunk tudtuk már hogy amit anya mond az ugyis lesz (nálunk sose volt baja a hisztivel)
persze a vége az lett hogy unokahugomat hóna alá csapta és ruhástól beragta a hideg zuhany alá... érdekes módon egyből elmult a hiszi.. persze anyuka csodálkozott hogy hát az ő kislánya milyen szépen szót fogad a nénjének..
nálunk sajnos a zuhany nem vált,én tegnap próbáltam ki. ugyanúgy sikitva hisztizett tovább.
de persze ettől még nálatok beválhat
Szia!
Tudom, hogy beszélni könnyű róla,(gyakorlatban nekem is nehezen megy)de meg kell neki mutatnod hogy te vagy az erősebb, és nem engedsz a hisztinek. A verés nem megoldás, agresszió agressziót szül. Büntesd meg kitartóan és következetesen.
Sosem vertem még meg,nem is áll szándékomban!
A nagy életben is igaz: a büntetés szigorúságának nincs elrettentő ereje, csak az ellenőrzésnek. Vagyis: hozhatnak bármilyen törvényt akár hány évig terjedő szabadság vesztéssel, ha nem ellenőrzi senki hogy be is van tartva akkor mindenki bszik rá.
vagyis: fenyegetheted te a gyereket a hidegzuhannyal, veréssel, bármivel, ha tudja hogy úgyse csinálod meg akkor hisztizik tovább... Viszont ha azt mondod hogy a seggedre ütök és ezt a második felszolitásra meg is teszed a 3-4 alkalommal már a felszolitásra befejezi a hisztit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!