Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sűrgős segítséget szeretnék...

Sűrgős segítséget szeretnék hisztiügyben?

Figyelt kérdés
Kisfiam négy éves múlt,amióta megszületett az öccse hét hónapja,azóta teljesen kifordult önmagából!Addig soha nem hisztizett semmin,ha nem kapott a boltban semmit,akkor sem.Teljes mértékben álomgyerek volt:)Mostmeg már nem telik el nap hiszti nélkül.A legdurvább formában.Egy órát is képes sikítva sírni és toporzékolni,ha valamit nem kap meg,vagy nem úgy van,ahogy ő akarja.Elég elmenni egy kirakat előtt...Teljesen kétségbe vagyok esve,mit tehetnék??Ha valaki tud,kérem segítsen!Köszönöm!!
2013. júl. 20. 13:51
 1/8 anonim ***** válasza:

beszélgettél vele,arról hogy :őt is ugyan úgy szereted amint a tesót? ha igen,akkor is nap mint nap el kell neki mondani,hogy te milyen büszke vagy rá,hogy ő már ilyen nagy és okos,stb.

És ha megteheted,akkor menj el csak vele valahova,ahová ő szeretne. játszótér,fagyizni.

És amikor így kettesbe vagytok,akkor beszélgess el vele arról is,hogy milyen szomorú vagy amikor hisztizik valamiért,mert sokkal jobban szereted amikor okosan viselkedik.

2013. júl. 20. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:

belépett a dackorszakba. erre még rádob egy lapáttal hogy úgy érzi a kicsivel többet foglalkozol (talán ez így is van) a legtöbb szülő ilyenkor ott rontja el a dolgot, hogy ráhagyja a gyerekre a hisztit és megpróbálja megvásárolni a szeretét úgymond... egy óra hiszti? és leszoktad tiltani róla? ondjuk látszik hoyg nem is érnél vele semmit, a gyerek nem hisz neked, tudja hogy csak "üresen fenyegetőzől"

én anyám technikája: unokahugom nálunk nyaralt, elkezdett hisztizni.. anyám: ha nem hagyod abba a hisztit beváglak a hideg zuhany alá. a kiscsaj hozzá volt szokva anyuci üres fenyegetőzéséhez és rá se bagózott anyámra, mi viszottunk tudtuk már hogy amit anya mond az ugyis lesz (nálunk sose volt baja a hisztivel)

persze a vége az lett hogy unokahugomat hóna alá csapta és ruhástól beragta a hideg zuhany alá... érdekes módon egyből elmult a hiszi.. persze anyuka csodálkozott hogy hát az ő kislánya milyen szépen szót fogad a nénjének..

2013. júl. 20. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:

nálunk sajnos a zuhany nem vált,én tegnap próbáltam ki. ugyanúgy sikitva hisztizett tovább.

de persze ettől még nálatok beválhat

2013. júl. 20. 14:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Ő középső gyerek.Három és fél éves koráig a hisztinek a szikráját nem láttam,pedig a dackorszak előbb kezdődik.Tudom is milyen,mert a nagyfiam ADHD-
2013. júl. 20. 14:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Tehát a nagy igen problémás.Ha éppen nincs hiszti visszatér a teljesen normális énje.Okos és értelmes.Sokszor mentem vele kettesbe,beszéltem is vele,hogy jobb,mikor okos és szótfogad,de ha jön a hiszti,nem emlékszik szerintem ezekre a dolgokra...Volt rá példa még a kicsi születése előtt,hogy kinézett magának egy játékot,vitte magával amíg a boltban voltunk,annyira szerette volna.Nem tudtam megvenni neki,megbeszéltük,elfogadta,egy szó nélkül lerakta.Tegnap este látott a kirakatban egy autót,Azóta megy a hiszti,de még a bolt sincs nyitva.Az apja meg is mutatta neki,de nem érti meg...
2013. júl. 20. 14:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Sosem vertem még meg,nem is áll szándékomban!Lehet,csak üresen fenyegetőzöm,tudja,hogy nincs következménye.De régen símán észérvekkel megértett mindent,soha a hangomat nem kellett felemelnem.Tényleg álomgyerek volt!Biztosan kötöm a testvérféltékenységhez,mert mikor bementem szülni,még egy hang nélkül hgazgajött az agjával,pedig kimondottan anyás volt.Mikor hazahoztuk a babát,akkor kezdődött a rémálom...:(((
2013. júl. 20. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy beszélni könnyű róla,(gyakorlatban nekem is nehezen megy)de meg kell neki mutatnod hogy te vagy az erősebb, és nem engedsz a hisztinek. A verés nem megoldás, agresszió agressziót szül. Büntesd meg kitartóan és következetesen.

2013. júl. 20. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Sosem vertem még meg,nem is áll szándékomban!

A nagy életben is igaz: a büntetés szigorúságának nincs elrettentő ereje, csak az ellenőrzésnek. Vagyis: hozhatnak bármilyen törvényt akár hány évig terjedő szabadság vesztéssel, ha nem ellenőrzi senki hogy be is van tartva akkor mindenki bszik rá.

vagyis: fenyegetheted te a gyereket a hidegzuhannyal, veréssel, bármivel, ha tudja hogy úgyse csinálod meg akkor hisztizik tovább... Viszont ha azt mondod hogy a seggedre ütök és ezt a második felszolitásra meg is teszed a 3-4 alkalommal már a felszolitásra befejezi a hisztit.

2013. júl. 20. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!