Mit kell tudnia egy 8-9 éves kislánynak?
Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanokra, hogy hajmosás, tisztálkodás, öltözködés... Normális az, ha a 8 éves kislány nem tudja megkenni vajjal a kenyeret? Persze smsezni és játszani a számítógépen tud...2013. júl. 11. 14:41
1/9 anonim válasza:
Az enyémek ebben a korban egyedül fürödtek, hajmosáshoz még kellett segítség. Egyedül reggeliznek, kenyeret kennek, ital öntésekor akkor kérnek segítséget, ha pl. egy 1,5 literes palackból épp az első pohárral öntjük, de általában az is megy kiborítás nélkül.
Öltözködésben teljesen önállóak, 9 évesen már ök is választották ki a ruháikat bizonyos keretek között. Pl. megmondtam, hogy csinos ruha kell és nagyon meleg van - sportos ruhát vegyenek fel és hűvösebb, stb. Ezen belül ők választották ki a ruhát, én csak akkor szóltam közbe, ha valamelyik nagyon durván benézte és nagyon nem összeillő ruhákat vettek fel, de ez ritka volt.
2/9 anonim válasza:
Ilyen koromban már főztem magamnak egyszerűbb ételeket, spagettit, lecsót, rántottát, magam választottam ki a ruháimat, hajmosás, tisztálkodás természetesen egyedül, hajszárítás is. Ilyen koromban nem volt telefonom, de a számítógépet már használtam, olyan játékokra, amik akkoriban voltak. Miért a kérdés?
3/9 anonim válasza:
Nem tudja ? Vagy nem akarja megkeni a vajas kenyeret.?
4/9 A kérdező kommentje:
A baratnőim kislányai nálam nyaraltak és úgy gondoltam, h reggelire kiteszek mindenféle jót az asztalra... szétvágtam a kifliket rátettem a tányérra és majd ki mit kér alapon a két hölgyemény megkeni természetesen ilyen kis egyszerű késsel a maga kiflijét.. És egyszerűen nem ment az egyik kislánynak, akkor mondta, hogy neki otthon mindig az anyu, vagy mama csinálja... Ha nekem azt mondjátok, hogy 8 éves koráig én fogom az összes kiflit megkenni, szirupos vizet megcsinálni akkor inkább felkötöm magam... Ha az emlékeim nem csalnak én 10-12 évesen süteményt sütöttem( lehethogy anyu tette be a sütöbe, pontosan nem emlékszem, de nagyon tudtam tojást keverni az biztos:)... meg 8 évesen ha nagymama dagasztott ott álltam a kisszéken, kaptam egy kis tésztát és abból csinálhattam kigyót, meg amihez kedvem volt, aztán azt megsütötték nekem. Vagy ha anyu pizzát készített akkor kaptam kevés tésztát és csináltam belőle kör alakú tortaformában pizzát magamnak, ahogy én szerettem volna.
2013. júl. 11. 15:04
5/9 A kérdező kommentje:
1 hetet voltak nálam nyaralni minden nap mentünk túrázni vagy fürödni, vagy állatkertbe... De én egy hét után úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger, a folymatos ezt innák, ezt ennék, semmit egyedül nem tudnak csinálni, esetleg a kutyámat nyúzni... Mintha a cselédjük lettem volna, nyugtassatok meg, hogy ez is csak nevelés kérdés mert a reggel 7 kor szomjas vagyok ejjel 11kor még nem akarok aludni nem normális.
2013. júl. 11. 15:16
6/9 anonim válasza:
Ez nevelés kérdése. Az enyémek ha szomjasak isznak, reggeli önkiszolgáló alapon megy, a terítés az ő dolguk, az asztal leszedése is. El vannak ezek a gyerekek kényeztetve, szerintem jogos az elvárásod. Ennyi idősen meg megtanulhatták volna magukat lefoglalni, az enyémek közül az egyik korán kelős, a másik későig alszik de későn fekszik, mind a kettő ellátja magát, nem engem ugráltat ha én már aludnék.
7/9 anonim válasza:
Nyilván nincs benne gyakorlatuk. Nem úgy születik az ember ugyebár, hogy mindent tud. Ezt is meg kell tanulni, de ha nincs lehetősége, és megcsinálják helyette, akkor nem fogja megtanulni. Ez nem akkora probléma, majd belejönnek, ha szükséges. De amíg kicsik, a szülők döntik el, hogy mi a szükséges szerintük, és mit csinálnak meg helyettük.
8/9 anonim válasza:
Ez nem a gyerekek hibája, ez csak nevelés kérdése. A 4 éves fiam egyedül öltözik, magának tölt innivalót, ha megkérem, hogy hozzon 4 tojást a hűtőből a sütihez, akkor gond nélkül kihozza, egyedül fürdik, egyedül mos fogat... mert próbálom önállóságra nevelni. Még az is előfordul, hogy kap aprót és bemegy egyedül a boltba pl kenyérért, én meg tisztes távolságból figyelem.
9/9 anonim válasza:
Nem nevelték rá őket, a szülők hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!