Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen döntést hozzak kisfiamn...

Milyen döntést hozzak kisfiamnak? Többi lent.

Figyelt kérdés

2 és fél éves lesz lassan a kisfiam és meg kell műteni a kukacát,mert totál fitymaszűkülete van.

Látta a sebész...és nagyon amellett beszélt hogy legyen körülmetélve és hogy megmaradjon-e a bőr arról semmi pozitívat nem tudott mondani.

Mi a tapasztalat?

Anyukák...akiknek volt már ilyen műtét....mi lett a kukaccal?

Ti mit döntenétek?

Akit körülmetéltek az hogy zajlott?és a kezelése?

Ahol meghagyták a bőrt,annál tényleg nagyon sokáig kell kezelni és vissza is szűkülhet?

2013. júl. 10. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekünk meg lett műtve, a kisebbiknek is úgy néz ki, bár még nem tartunk ott. A mi dokink a z-plasztika mellett tette le a voksát (amikor nem metélik körül). Hallgattunk rá, pedig rengeteg rémtörténetet hallottunk, pl. rokon anyukától is, aki a rémtörténetek miatt metéltette körül a fiát.

És örülök, hogy így döntöttünk, a kisebbiknek is emellett fogunk dönteni. A műtét után kb. két napig csípett pisilésnél (de ez körülmetélésnél is így lenne), aztán borogatnunk kellett, és finoman mozgatni a bőrt. Ezt azért kellett, nehogy letapadjon, de a doki egyértelműen azt mondta, ez vissza már nem szűkülhet. Ettől a mozgatástól féltem, de nem volt olyan szörnyű, mint amilyennek hittem. 1-2 héttel a műtét után a fiam már magának tisztította hátrahúzva a kádban, és teszi ezt azóta is. Ennek már négy éve, és azóta sincs semmi baj.

A rokon anyukának pedig erős lelkiismeret furdalása van, mert a fia még karácsonykor is (szeptemberben műtötték) azt kérte a télapótól, hogy hozza vissza a régi kukacát. Persze az anyuka is azért döntött így, mert a legjobbat akarta a fiának, csak sajnos a rmtörténet-mesélőkkel beszélt (akiknek csak hallomásból volt tapasztalatuk).

Nézd, a véleményem az, hogy egy ilyen kényes kérdésben szerintem ne döntsünk a gyerek helyett olyanról, amiért idétlen emberek csúfolhatják, vagy ki tudja mit később. Ha visszaszűkülne mégis (de nem fog!!!), még mindig lehet korrigálni, de a levágott bőrt vissza nem tudod ragasztani.

2013. júl. 10. 13:57
 2/13 anonim ***** válasza:

Két kisfiamnak is volt műtéte, szűkület miatt, de már kisiskolás korukban. "Plasztikát" csináltak, nem körülmetélést. De gondolom nincs 2 egyforma eset, nekik nem volt olyan súlyos a szűkület.

Megmondom őszintén, mi (a férjem és én) örültünk neki, hogy nem körülmetélés lett a dologból.

2013. júl. 10. 13:57
 3/13 anonim ***** válasza:
csak hogy egyértelmű legyen, a letapadás és a visszaszűkülés nem ugyanaz. Vissza nem fog szűkülni, de letapadás lehet (nekünk egy ici-pici volt a műtét után, amit pár hónappal később ambulánsan, sima rendelésen korrigáltak érzéstelenítésben, és utána egyáltalán nem fájt már a fiamnak. Azóta még ez sincs.
2013. júl. 10. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:

Minket rá akart beszélni az orvos a körülmetélésre,de nem engedtem,másik orvos megcsinálta plasztikával.

Nem bántam meg,főképp az után,hogy tavaly tesióra után azzal jött haza,hogy az egyik kisfiút hogy megalázták,mert zuhanyzás közben meglátták,hogy neki nem olyan mint a többieké...

6 éve volt megcsináltatva,azóta nem volt semmi baj.

Pár napig csipte pisiléskor és csak zuhanyozni volt szabad,meg valami löttyel kellett öntözgetni és húzogatni,de ennyi.

2013. júl. 10. 15:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Az én gyerkőcöm 2 éves lesz, és egy millimétert nem mozdul a bőr a fütykösén. Úgyhogy be vagyok tojva rendesen. Viszont nem fogom engedni, hogy körülmetéljék. Olvastam mindenféle krémekről, amik segíthetnek, de ezek mind receptkötelesek. Talán rá tudsz kérdezni. Minden jót kívánok Nektek!
2013. júl. 10. 16:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak : a krémeken már mind túl vannak azok, akiket műtenek, valószínűleg a kérdező is. Akkor műtenek, ha a krém sem használ.
2013. júl. 10. 16:24
 7/13 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is fitymaszűkülete volt, s mikor két évesen sérvvel műtötték ezt is megcsinálta az orvos anélkül, hogy mi tudtunk volna róla. Mert nem kérte a beleegyezésünket. Ha körülmetélte volna, biztos, hogy beperelem. Kamaszkorban, iskolai környezetben, egymás mellett lévő piszoároknál, ez teljesen tönkre vághatja a gyerek életét.
2013. júl. 10. 20:02
 8/13 anonim ***** válasza:
körülmetélés témában csak annyit tudok mondani, hogy az én Párom is körül van metélve, őt soha nem érte semmi atrocitás emiatt, igaz, mikor nála fellépett a probléma, már majdnem elballagott az óvodából. és imádom úgy, ahogy van. de mivel a te fiad még nagyon kicsi, én azt tanácsolom, próbáljátok megtartani a fitymát, amíg lehet, mert az oviban sajnos sok a kisördög, aki esetleg cikizheti a fiadat. sok sikert!
2013. júl. 10. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:

Érdemes várni 3, 3 év fél éves korig, mert addig magától javulhat esetleg a dolog. Ha nem javulna, még ekkor se késő műteni, de NEM metéléssel. Egyébként természetes, anatómiai sajátosság, h a fiú csecsemők fitymája nem hátrahúzható és le van tapadva. Van, akinek másfél éves korára már teljesen hátramegy magától és vissza is, van, akinek csak kb 3 és fél évesen.

Metéltek többségének is, és nekem is, akit nem metéltek, de rövid a fitymám (és metélés nélkül 2 éves koromban fellazították a tapadását) sajnos közel se érzünk olyan nemi élvezetet, mint a műtétmentes férfiak. 30 felett tudtam meg, h a legtöbb férfinak számára makk ingerlés is élvezetet okoz, sőt, a legnagyobbat. Én ezt soha életemben nem tapasztaltam, teljesen érzéketlen a makkom, bár néha kissé kellemetlen érzete van, főleg nyál hatására.

Oka, h a fityma nem védi a makkot, és visszafordíthatatlanul elhalnak rajta az érző idegek. Az biztos, h korai magömlésem nincs, na de "köszönöm szépen", sose tudom meg , milyen az igazi nemi élvezet. Bár a péniszem többi része képes a kéjérzetre nagyon is, de az állítólag legkéjesebb férfi részem , a makkom érzéketlen. Bár annyira nem nagy gond, kb azt élem meg, gondolom, mint azok a nők, akik nagyjából élvezik a csiklójukat, de g-pontjuk ingerelhetetlen.

Ha jót akarsz kisfiadnak, NE metéltesd. A lehető legenyhébb műtéti beavatkozást javaslom, amennyiben az elkerülhetetlen, és csak 3 éves kortól, bár még kicsi korban akkor már.

2013. júl. 11. 12:53
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!

Megdöbbentő,hogy mennyien azt mondtátok hagyjuk meg a bőrt!

Csak azt nem értem, hogy a doki miért beszélt annyira a metélés mellett és miért nem pártolja a bőrt????

Elvisszük még másik orvoshoz is a kisfiunkat....egy urológushoz,kíváncsi vagyok ő mit mond!

még van időnk eldönteni.....

2013. júl. 11. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!