Milyen döntést hozzak kisfiamnak? Többi lent.
2 és fél éves lesz lassan a kisfiam és meg kell műteni a kukacát,mert totál fitymaszűkülete van.
Látta a sebész...és nagyon amellett beszélt hogy legyen körülmetélve és hogy megmaradjon-e a bőr arról semmi pozitívat nem tudott mondani.
Mi a tapasztalat?
Anyukák...akiknek volt már ilyen műtét....mi lett a kukaccal?
Ti mit döntenétek?
Akit körülmetéltek az hogy zajlott?és a kezelése?
Ahol meghagyták a bőrt,annál tényleg nagyon sokáig kell kezelni és vissza is szűkülhet?
Nekünk meg lett műtve, a kisebbiknek is úgy néz ki, bár még nem tartunk ott. A mi dokink a z-plasztika mellett tette le a voksát (amikor nem metélik körül). Hallgattunk rá, pedig rengeteg rémtörténetet hallottunk, pl. rokon anyukától is, aki a rémtörténetek miatt metéltette körül a fiát.
És örülök, hogy így döntöttünk, a kisebbiknek is emellett fogunk dönteni. A műtét után kb. két napig csípett pisilésnél (de ez körülmetélésnél is így lenne), aztán borogatnunk kellett, és finoman mozgatni a bőrt. Ezt azért kellett, nehogy letapadjon, de a doki egyértelműen azt mondta, ez vissza már nem szűkülhet. Ettől a mozgatástól féltem, de nem volt olyan szörnyű, mint amilyennek hittem. 1-2 héttel a műtét után a fiam már magának tisztította hátrahúzva a kádban, és teszi ezt azóta is. Ennek már négy éve, és azóta sincs semmi baj.
A rokon anyukának pedig erős lelkiismeret furdalása van, mert a fia még karácsonykor is (szeptemberben műtötték) azt kérte a télapótól, hogy hozza vissza a régi kukacát. Persze az anyuka is azért döntött így, mert a legjobbat akarta a fiának, csak sajnos a rmtörténet-mesélőkkel beszélt (akiknek csak hallomásból volt tapasztalatuk).
Nézd, a véleményem az, hogy egy ilyen kényes kérdésben szerintem ne döntsünk a gyerek helyett olyanról, amiért idétlen emberek csúfolhatják, vagy ki tudja mit később. Ha visszaszűkülne mégis (de nem fog!!!), még mindig lehet korrigálni, de a levágott bőrt vissza nem tudod ragasztani.
Két kisfiamnak is volt műtéte, szűkület miatt, de már kisiskolás korukban. "Plasztikát" csináltak, nem körülmetélést. De gondolom nincs 2 egyforma eset, nekik nem volt olyan súlyos a szűkület.
Megmondom őszintén, mi (a férjem és én) örültünk neki, hogy nem körülmetélés lett a dologból.
Minket rá akart beszélni az orvos a körülmetélésre,de nem engedtem,másik orvos megcsinálta plasztikával.
Nem bántam meg,főképp az után,hogy tavaly tesióra után azzal jött haza,hogy az egyik kisfiút hogy megalázták,mert zuhanyzás közben meglátták,hogy neki nem olyan mint a többieké...
6 éve volt megcsináltatva,azóta nem volt semmi baj.
Pár napig csipte pisiléskor és csak zuhanyozni volt szabad,meg valami löttyel kellett öntözgetni és húzogatni,de ennyi.
Érdemes várni 3, 3 év fél éves korig, mert addig magától javulhat esetleg a dolog. Ha nem javulna, még ekkor se késő műteni, de NEM metéléssel. Egyébként természetes, anatómiai sajátosság, h a fiú csecsemők fitymája nem hátrahúzható és le van tapadva. Van, akinek másfél éves korára már teljesen hátramegy magától és vissza is, van, akinek csak kb 3 és fél évesen.
Metéltek többségének is, és nekem is, akit nem metéltek, de rövid a fitymám (és metélés nélkül 2 éves koromban fellazították a tapadását) sajnos közel se érzünk olyan nemi élvezetet, mint a műtétmentes férfiak. 30 felett tudtam meg, h a legtöbb férfinak számára makk ingerlés is élvezetet okoz, sőt, a legnagyobbat. Én ezt soha életemben nem tapasztaltam, teljesen érzéketlen a makkom, bár néha kissé kellemetlen érzete van, főleg nyál hatására.
Oka, h a fityma nem védi a makkot, és visszafordíthatatlanul elhalnak rajta az érző idegek. Az biztos, h korai magömlésem nincs, na de "köszönöm szépen", sose tudom meg , milyen az igazi nemi élvezet. Bár a péniszem többi része képes a kéjérzetre nagyon is, de az állítólag legkéjesebb férfi részem , a makkom érzéketlen. Bár annyira nem nagy gond, kb azt élem meg, gondolom, mint azok a nők, akik nagyjából élvezik a csiklójukat, de g-pontjuk ingerelhetetlen.
Ha jót akarsz kisfiadnak, NE metéltesd. A lehető legenyhébb műtéti beavatkozást javaslom, amennyiben az elkerülhetetlen, és csak 3 éves kortól, bár még kicsi korban akkor már.
Köszönöm a válaszokat!!!
Megdöbbentő,hogy mennyien azt mondtátok hagyjuk meg a bőrt!
Csak azt nem értem, hogy a doki miért beszélt annyira a metélés mellett és miért nem pártolja a bőrt????
Elvisszük még másik orvoshoz is a kisfiunkat....egy urológushoz,kíváncsi vagyok ő mit mond!
még van időnk eldönteni.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!