Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos a kisfiunk és elég...

22 hónapos a kisfiunk és elég sok szót mond, de van amikor visszafelé mondja, pl. cipő=picő. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Nagyon okos, értelmes kisgyerek, csak nem tudom,hogy nem probléma-e az, hogyha néha visszafelé mondja a szót? Mi lehet az oka, kinövi ezt?
2013. júl. 6. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem "visszafelé" mondja, csak egyelőre ezt tudja mondani. Én nem is értem a rokon kisfiú beszédét, olyan furán nevez dolgokat, de ez normális.
2013. júl. 6. 09:18
 2/7 anonim ***** válasza:
A beszédfejlődés kezdetén nincs ezzel semmi gond. A gyerekek hallás alapján tanulnak beszélni, vannak betűk vagy akár betűkapcsolatok amiket ez elején nem mindig sikerül pontosan visszadni. Minden kisgyereknek vannak ilyen saját alkotású szavai, amik egy idő után eltűnnek majd.
2013. júl. 6. 09:22
 3/7 anonim válasza:
0%
Szerintem a szulo idiota, hogy egy kisgyerektool tokeletes anya nyelvi szintet var el !
2013. júl. 6. 10:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Ismersz talán? Azért,amiért valaki megkérdez valamit, azért még nem idióta, de viszont Te az vagy,amiért nem a kérdésre válaszoltál, hanem azért mert kötekedni akarsz, igy ismeretlenül is!!! Köszönöm, de ilyen hozzászóláshoz nincs szükségem!!
2013. júl. 6. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normalis, van aki csak az elso ket betut mondja, mas a szavak veget, van aki felcsereli a betuket. Annyit megtehetsz, hogy a rosszul ejtett szot elmondod utanna helyesen, de nem figyelmeztetve ra a kicsit. Pl. Ha keri a picot, akkor mont hogy tessek itt a cipod, szoval egy nagyon rovid mondatban ujra elismetled, igy idovel magatol helyesen fogja mondani, es nem alakul ki benne szegyenerzet, hogy rosszul beszel. Em szabad figyelmeztetni, eroszakolni a helyes mondasra, mert nagy gatlasokat tud ez okozni, sajnos lattam ra elo peldat
2013. júl. 6. 12:56
 6/7 anonim válasza:

Orvos vagyok. Nem kell aprosagokon gondolkodni, csak akkor ha korosnak latszik.

Ez a jelenseg nem ritka.

2013. júl. 6. 14:53
 7/7 anonim ***** válasza:
szia. 6-osnak teljesen igaza van. 22 hónapos kislányom, pont most írogattam össze ezeket a betűcserés szavait:) teljesen normális dolog. beszédfejlődés címszó alatt olvashatsz is róla. Nem kell aggódni!
2013. júl. 7. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!