3,5 évesnél utalhat valamire, hogy visszafelé "olvas"?
Figyelt kérdés
Kisfiamat nagyon érdeklik a számok és a betűk, sokat fel is ismer közülük. De mindig jobbról balra halad az "olvasással". Pl. ha egy 25-ös számot lát, akkor megkérdezi, hogy az 5 és a 2 egymás mellett az mennyi? Vagy ha egy szóban próbálja kikeresni azokat a betűket, amiket ismer, ott is jobbról balra haladva kezdi nézni. Ha mondom neki, hogy a másik irányból kell olvasni, akkor kijavítja magát, de 5 perc múlva újra visszafelé halad. Nekem eszembe sem jutott, hogy ez probléma lenne, de egy ismerősöm azt mondta, hogy figyelni kell majd később, mert ez lehet hogy diszgráfiára vagy diszlexiára utal, és most nagyon elültette a bogarat a fülembe. Tapasztaltatok ilyet?
2013. máj. 7. 13:51
1/9 anonim válasza:
Hát akkor az összes arab vagy német diszvalamis?
Mert az arabok ellekezö irányból olvasnak. A németek meg a számokat mondják fordítva. 25 = 5 meg 20 .
Szóval szerintem semmit nem jelent. Neki még foggalma sincs melyik irányba kellene olvasni, megszokta az ellenkezö irányba és késsz. 3,5 évesen egyáltalán nem kellene egyetlen betüt vagy számot sem tudnia, 6 évesen majd a suliban megtanítják neki melyik irányba kell olvasni. addig mondogasd neki de ne csinálj neki nagy gondot.
2013. máj. 7. 13:57
2/9 anonim válasza:
Nem tapasztaltam mert még az én 4 éves gyerekem nem olvas csak játszik, ezért ő full diszlexiás a tiedhez képest....
2013. máj. 7. 13:58
3/9 Babeli Zurzavar válasza:
egy gyereknek, aki nem tanul olvasni irni, mivel meg icipici, honnan kellene tudnia hogy honnan "olvasson"? nagyon ugyes, hogy mar most felismeri a szamokat, betuket de egyelore ez is tobb mint az elvarhato! csak gondolj bele, neked sem volt egyertelmu vagy evidens, hogy honnan kezded az olvasast, irast, mint minden szabalyt, ezt is tanulnod kellett! a diszgrafia, diszlexia koszono viszonyban sincs azzal a "problemaval",hogy egy 3,5 eves gyerkoc honnan olvas!!!!
probalj meg gyerek szemszogbol vizsgalni ilyen kerdeseket, ne vedd azt alapul, hogy Te miket tanultal meg eddigi eleted soran:-)
2013. máj. 7. 14:00
4/9 anonim válasza:
okoskodok kicsit: balkezes, vagy ballábas ... csak tapasztalatból írom, semmi orvosi alapja nincs ... és semmi probléma vele
2013. máj. 7. 14:02
5/9 A kérdező kommentje:
akkor jól gondoltam én is, hogy ezzel nem kell foglalkozni:) Köszi!
2013. máj. 7. 14:08
6/9 anonim válasza:
Kisfiamnál is így volt, de nála már ekkor egyértelmű volt, hogy balkezes.
Most öt éves, már megtanulta, hogy merről olvassuk a számokat.
2013. máj. 7. 14:25
7/9 anonim válasza:
nekem is balkezes fiam csinálja ezt, jövőre iskolás lesz és még mindíg, úgyhogy neki ezt majd nehezebb lesz megszokni.
2013. máj. 7. 14:51
8/9 anonim válasza:
Az öcsém ugyanezt csinálta, miután saját magát átszoktatta a jobbkezességre. Eredetileg balkezes, de mielőtt ez teljesen nyilvánvaló lett volna, észrevette, hogy az óvodában a többi gyerek a másik kezét használja, és ő is átszokott. Sajnos a tanulásnál problémát okozott később.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!