Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanácstalanok vagyunk. Mi...

Tanácstalanok vagyunk. Mi baja lehet, hogy tudnánk elérni azt, hogy ne sírjon egész nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lassan 2 éves kisfiunkkal vannak problémák, amiket szeretnék megosztani veletek. El kell, hogy mondjam már pici babának sem volt könnyű eset, rendkívül hosszú ideig volt hasfájós, de szerencsére ez az időszak lezárult, vagyis úgy hisszük.

A probléma tulajdonképpen az, hogy ha itthon vagyunk, rengeteget sír, teljesen ok nélkül (tudom mindig van ok, de mikor már mindent végig zongorázunk - nem éhes, nem szomjas, tiszta pelus, szórakoztatjuk, szabad levegőn is sokat van). Fogja magát játszás közben, vagy tv nézés közben (imádja a tv-t), vagy fürdéskor, teljesen mindegy, hisz szinte az egész napot végig ordítja! Teljesen tönkre tesz már, el sem tudjuk képzelni mi baja lehet! :(

Olyan hirtelen kezdi a bőgést, ráadásul teljesen belelovalja magát, alig vagy egyáltalán nem tudjuk megnyugtatni, csak irtó nehezen. Olyan mintha mindig ideges lenne... Mint egy felnőttben dúló örökös feszültség. El sem tudom mondani nektek... :/

Lehet hülyeségnek tartjátok, de én is annyi mindent olvastam már a neten és annyi praktikát próbáltunk már nála, de mindig kifogyunk belőle.

Képzeljétek, már papot hívtunk hogy szentelje meg a házunkat, űzze el a rossz szellemeket. Tiszta baromságnak gondoltuk, de már mindenben hisz ilyenkor az ember... Átrendeztük a szobákat, hogy pozitív áramlás legyen a feng sui szerint... A gyerek érdekében már mindent.

Hiába próbálunk játszani vele, vagy mesét nézni, mondókázni, semmi nem érdekli. Fogja magát, belém harap, vagy megcsapkod, majd kezdi a sírást. Gyakorlatilag addig van csend amíg alszik a gyerek. Ez számunkra magát a megváltást jelenti.

Higyjétek el baromi ciki kiírni ide, de már annyira el vagyok kenődve, hogy gondoltam hátha volt hasonló helyzetben valaki, aki tud tanácsot adni.

Nem vagyunk szívtelen szülők, nem verjük meg a gyereket, mi csak jót akarunk neki. Nem szeretnénk hogy az állandó sírás később egy idegbeteg felnőttet eredményezzen.

Gondoltunk rá, hogy pszichológust keresünk fel, hátha valami lelki oka van, vagy orvost, hátha valami betegség áll a háttérben... Szerintetek érdemes lenne?

Vagy egyszerűen csak hiszti az egész, de ennyire?

Minden tanácsot szívesen fogadunk!

Aki bántó, sértő gondolatot szeretne megosztani, az kérem gondoljon bele mit tenne ha a helyünkben lenne...

2013. júl. 1. 20:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Először is sajnálom! Nagyon nehéz lehet! Mindenképp vidd orvoshoz, mert ez nem normális. A másik: a tv nagyon is roncsolja egy ilyen pici idegrendszerét!!! Túl sok a hatás a pici agyának. Pláne ha már születése óta ez van! Az én fiam szokott mesét nézni néha, de azt veszem észre, ha túl sokat néz belőle ( mondjuk fél óra) akkor hisztisebb és agresszívabb lesz. Szerintem ( nem bántásból) nem teszel jót azzal ha egész nap megy a tv. Nem jó az egy kisgyereknek. Kívánom, hogy minél előbb megoldódjon a problémátok.
2013. júl. 1. 22:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Éretlen idegrendszer , hajlam figyelemzavarra , "dísz"-es problémákra...ez az én tippem . Minél korábban szükséges szakemberhez vinni és bár ne igazolójon a gyanú . Ártani nem fog valamilyen idegrendszer fejlesztő torna mielőbbi elkezdése . 7 éves figyelemzavaros kisfiú anyukája vagyok ,2 évés korában ugyanolyan

volt mint a tiédet leirtad + mozgékony ,rosszul alvó és evö ,nyugtalan, gyakran sírt számomra érthetetlen okból, a kislányomnál látom, hogy ö szerencsére rendben lesz,most 3 éves és teljesen más.

2013. júl. 1. 23:13
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Kerdves anyuka a pap helyet talán a nevelési tanácsadót kéne felkeresni,

talán ki kéne kapcsolni a tv-t és foglalkozni a gyerekkel,

ez szimpla figyelem felhívás.

2013. júl. 2. 00:25
 14/15 anonim ***** válasza:

El nem hiszed, mennyi kárt okoz a gyermekeknek a tv.

A rengeteg feldolgozni való miatt a gyermeknek óriási a képéhsége, fontos tudni, hogy a külső és belső kép között sajnos nem tud különbséget tenni. Ha egy gyermeket a televízió elé ültetjük, láthatjuk, hogy tulajdonképpen elbűvöli a sok színes, mozgó kép, aminek ráadásul hangja is van. Egy idő után elkezdi csavargatni a haját, vagy ugrálni a kanapén, de a képernyőről nem veszi le a szemét. Mozgásigénye lenne, de a látvány megbabonázza, odaköt i a gyermeket. Az ehhez hasonló külső kép egyszerre blokkolja a belső kép készítést, leállítja a feldolgozást. Mutathatunk bármilyen szelíd, aranyos filmet, az a gyermekből csakis agressziót hozhat ki, mivel nincs mozgás, és nincs feldolgozás. (Vekerdy, 2011:76-77)

Mindenképpen vidd el orvoshoz, de legyél tisztában azzal, hogy nagyban megnehezíted a gyermeked helyzetét azzal, hogy nincs korlátozva a tv nézés. Kapcsold ki, játszatok együtt, menjetek a szabadba!

2013. júl. 2. 08:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is nézesd meg orvossal. Amúgy nálunk is egész nap megy a tv. Vele sajnos sétálni nem lehet ( mindig cipelni kell, és már nem bírom), játszótér nem nagyon van normális a környéken, a viselkedése miatt sem tudom egyedül vinni. Környék :gettó :( Viszont! Nem állandóan a tv előtt ül, inkább csak háttérzaj... Játszik, rohangál, néha ránéz, esetleg megnéz egy mesét, de nem az a tv előtt bambulós gyerek... Egyébként nálunk csak gyerekcsatorna megy ( nem minimax, meg Disney vámpírokkal, szörnyekkel, zombikkal, erőssazkkal átitatva), hanem rendes, aranyos mesék. Pl Amadeus kalandjai, Postás Pat, Tűzoltó Sam, Hunyor major ( bár ezt már nem nézi), stb...
2013. júl. 3. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!