Kakaót vagy tejet iszik a gyermeked (minden nap) illetve szénsavasat ihat e kap e? lányom 3 éves napi kétszer 3dl kakao a többi viz vagy gyümilé
kakaót, reggel, este
szénsavasat szerintem 6 éves kor után, de akkor is keveset
meg attól függ, hogy cola, vagy ásványvíz
Reggel kakaót iszik, este pedig tejet, ő délután uzsonna mellé is sokszor kér, akkor tejet vagy néha karamellas tejet csinálok neki, a pohara 220 ml-s!
Szensavasat nem adok neki, szerintem nem kell még nekik ilyet adni, egyszer belekostolt a szensavas vízbe, aztán vakarta a nyelvet, hogy csíp!:))
Vizet iszik napi szinten, üdítőt mi ritkán veszünk, ha veszünk ihat belőle! Ja 3,5 éves!
3 évesen minden nap ivott tejfélét(kakaót, karamellás tejet, tejet mézzel, macikávét, stb).
Szénsavasat 4 évesen kóstoltattuk meg vele, mert nagyon kérte, de rögtön mondta, nem kell több. 5 éves korától ihat/iszik. De csak alkalmanként kér, nem szereti annyira.
Nagyon tejfüggő fiamnál visszaszorítottuk a tejfogyasztást. Ő ivott ha felkelt, ha lefeküdt, ha nyűgös volt, álmos.... bármi baja volt rögtön tejet, kakaót kért. Aztán átszoktattuk a teára, reggel tea este pedig kakaó. Napközben már nem is nagyon iszik tejet. tejeskávét is szokott inni (macikávé).
Itthon szörpöt iszik vagy teát, nagyon ritkán vizet, de azt mi sem isszuk, így nem tudott ő sem hozzászokni. Szénsavasat ritkán de iszik, talán kéthavonta egy pohárral, de legtöbbször ki is keveri magának.
A kisfiam tejet is szokott és kakaót is, attól függ, hogy melyiket kívánja éppen. Viszont csak napi 1-szer, a többi tej alapú táplálék pedig tejtermék.
És nem kap szénsavasat.
Kisfiam 3 éves és tejet szokott inni reggel és este (2-2 dl), kakaót eddig talán, ha ötször ivott. Szerintem nem tesz jót a fogaknak, egyébként mivel nincs hozzászoktatva nem is kéri, pedig néha meg szoktam kérdezni, hogy kér-e.
Szénsavasat nem szokott inni, nem szereti, azt mondja, hogy szúr. Főleg vizet iszik, de szokott szörpöt és gyümölcslevet is inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!