Normális, hogy igy viselkedik velem,2éves kisfiam?
Ne aggódj, nincs ezzel semmi probléma. Ez annak a jele, hogy megbízik benned is és a nagyszülőkben is. Tudja, hogy haza fog jutni, tudatosult benne, hogy a mamáéknál lenni jó, de csak ideiglenes állapot, mert otthon vár anya. Nem jelent bajt, hogy nem sír, nem hisztizik. Ez a jó és bizalommal teli nevelés első jele. Hidd el, hiányzol neki, ha hosszabb ideig lenne a nagyszülőknél, biztosan sírni kezdene, de ezt a pár napot tudja még kezelni, és a nagyszülők is.
Nyugodtan engedd csak el továbbra is, mert ez nagyban segíti azt, hogy megszokja, hogy egyes helyeken, pl. majd később az ovi, nem lehetsz vele. (Míg ugye a nagyszülőknél még szabadon eldöntheti, hogy ott legyél, vagy sem, marad-e, vagy sem.) Illetve a nagyszülő-unoka kapcsolatnak is csak kedvez, hogy ilyen jó a viszony. Ne aggódj, szeret ő téged, ezért is mer elengedni. :)
Mennyi idős a pici?
Nálunk is hasonló volt a helyzet. 2 éves volt a fiam, amikor megszületett a kistesó, és sokszor engem is mardosott az az érzés, hogy nem szeret engem. Ha a mamák a közelben voltak, mintha ott se lettem volna. Nagyon nehéz időszak volt. Azóta változott meg látványosan, amióta elkezdett családi napközibe járni. Most már kezdek megnyugodni, hogy mégsem rontottam el semmit. Olyan dolgokat csinál, amiket az utóbbi egy évben sose: ölembe ül, odabújik hozzám, puszilgat, azt mondja, szeret, mindig a közelemben akar lenni. Néha már a mamák helyett is engem választ, de azért szívesen van velük is, jó dolog, hogy bármikor nyugodtan rájuk bízhatom őt akár több napra is.
Szóval szerintem engedd el őt a nagyszülőkhöz továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!