Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma délelött bárányhimlős...

Ma délelött bárányhimlős kislány volt nálunk, biztosan elkapták az én gyerekeim is?

Figyelt kérdés

Most szólt vissza a nagymama telefonon, hogy kiderült, hogy a kislány bárányhimlős. (megmutatták valami dokinak a pöttyeit).

Azért hozták el, mert azt mondták, szokott neki ilyen lenni, főleg a melegtől, meg ekcémás is néha. Na erre kiderült, hogy himlős. 2 évesek az ikreim, mire számíthatok? Annyi félét mondanak az emberek, hogy mit szabad alkalmazni és mit nem, hogy olyan ellentmondásokba ütközöm, hogy csak na:(

Valami immunerősítőt használhatok nekik elötte, hogy ne legyen olyan vészes vagy ez tök mindegy?

2013. jún. 23. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha már elkapták akkor szerintem teljesen mindegy. legalább túl lesznek rajta.
2013. jún. 23. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha elkapták mindegy már hogy mit adsz nekik. Kisfiamat egy idősebb dokinénihez hordjuk. Állítólag nem jó a rázókeverék, mert fertőzést okoz és hasonlók. Na most a mi dokinénink nagyon is javasolta, főleg éjjelre, mert az nem jön le. A hintőport meg naponta többször. Na meg zuhanyozni tiszta vízzel napi 3-4x is, este meg rendes tusfürdős fürdő. Csak nem szabad eláztatni, 5 perc és kész. Kisfiamon mindenütt volt pötty, és nagyon sok. Kapott viszketés elleni cseppet is. Talán 1-2 vakart el, és 5 nap alatt túl voltunk rajta. 4. napon már száradtak lefele.
2013. jún. 23. 18:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha huzamosabb ideig együtt játszottak akkor nagy a valószínüleg elkapták........de szerintem ne aggód túl. A mi időnkben senki nem tartott ennyire tőle mint manapság. Örültek Anyáink hogy kicsinek túl estünk rajta...
2013. jún. 23. 18:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi! Nem aggódnám túl, csak marha rosszkor jönne. De ez még hagyján is, mert hát gyerekek mellett az ember ne tervezzen, csak gondoltam érdeklődöm.

Remélem kánikula nem lesz, mert gondolom még nehezebben viselnék. Egyáltalán nem is szabad levegőre vinni őket olyankor? Ki hogy bírta nyáron a bezártságot?

2013. jún. 23. 18:17
 5/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Ha már pörkösek a sebek, akkor már viheted levegőre.
2013. jún. 23. 19:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Homeos szereket használtunk a lányomnál, hogy enyhítse a tüneteket. Itt találsz: [link] Nekünk jó volt, pont ilyen meleg nyár eleje volt.

Viszont a lányom 4 évig járt oviba, nem volt beteges, nem hiányzott sokat. 3 bárányhimlő-járvány söpört végig a csoportokon és ő egyszer sem kapta el. Iskolában sikerült. Szóval, akármennyire nagyon fertőző, nem biztos, hogy megkapták.

2013. jún. 23. 23:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, akkor nincs mit tenni, csak várni:)
2013. jún. 24. 11:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Így van ahogy írtad várni kell és meglátod,hogy elkapták-e vagy sem.

Az én kisfiam most himlős.Végig tarolta a bárányhimlő az egész csoportot.Egy kislány nem lett himlős mert ő már volt.Meg még 4 gyerek rajta kívül.Az összes többi gyerek elkapta.Az én fiam nagyon kiütéses lett.Nekünk ez már a hetedik napunk és még mindig jönnek ki rajta kiütések.Nem tudom mikor kezd már el gyógyulni.Van vagy 5-6 darab ami már be van sebesedve.De még rengeteg amin nincs seb.Nekünk sajnos nagyon hosszúra nyúlik ez a bárányhimlő.

2013. jún. 24. 23:54
 9/11 A kérdező kommentje:

Sajnálom:(

A barátnőm pont most mesélte, hogy az ő kisfia pár nap alatt átvészelte és nem is volt neki olyan vészes, se láz se semmi...na lyen is van!

2013. jún. 25. 09:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

8-as válaszoló voltam.Van valami jele a bárányhimlőnek nálatok?

Az én fiam még mindig himlős.Még 7 seb van rajta aminek le kell esni.Nekünk mint már írtam is nagyon hosszúra nyúlik ez a himlő.Kedden lesz 3 hete hogy himlősek lettünk.Ma mentünk vissza a dokihoz.Azt mondta a doki,hogy keddig leesnek a megmaradt sebek is.Maradandó hegünk egyenlőre úgy néz ki,hogy 2 darab lesz.Egy a hasán és egy az orrán.De nem vészes egyik sem.

2013. júl. 4. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!