Kisfiam tegnap egy bárányhimlős kislánnyal játszott. A kislányon már sebek voltak. A kislány a fiam nyakát csiklandozta, megölelete. Mennyi lehet az esélye, hogy elkapta? Ugye a lappangási idő elején én nem kaphatom el? Hogy tudnám megvédeni magam?
Szia!
Hívd fel a dokid, ennyit megér.
Amúgy pedig:
A bárányhimlő terjedése
A betegség rendkívül ragályos: cseppfertőzéssel terjed, és használati tárgyak is közvetíthetik. A lappangási idő - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az első kiütések. A beteg azonban már 1-2 nappal a jellegzetes foltok megjelenése előtt is fertőz. Ha valaki elkapta a betegséget, általában két hétig nem panaszkodik, amíg a vírusok a szervezetében szaporodnak. Bárányhimlő járványok kialakulása leginkább a téli és tavaszi hónapokra jellemző. A betegség lefolyási ideje 1-2 hét.
Üdv!
Orvosnál voltunk és a kislány édesanyja nem volt sehol.A 21 hónapos kisfiam mellé szegődött a kislány és elkezdtek kommunikálni.
Az
Szia!
Még ezt találtam:
"Jellemző, hogy kezdődő és gyógyulófélben levő kiütéseket is látunk egyszerre. Ha már valamennyi pörkösödik, a gyerek nem fertőz többé. Ritka a magas láz."
Szerintem, ha az anyuka felelősségteljes, csak akkor vitte a gyerekét a játszóra, ha már nem fertőző.
Mindenképp beszélj a gyerekdokival, már csak azért is,hogy tisztában légy a betegség lefolyásával, majd a nőgyógyászoddal vagy a körzetiddel.
Ez egy jó oldal, mert Czeizel külön beszél a kismamákról.
Üdv!
Szia!
A következőt tedd.
Hívd fel a gyerekorvost, és kérdezd meg, hogy az a gyerek, aki tegnap bárányhimlősen a dokinál volt, milyen stádiumban volt, mivel pocakos terhes vagy és a gyerekeddel játszott. Ezt ő simán visszakeresheti, és szerintem orvosi titoktartást sem vét.
Ha ez megvan, és fertőző, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot a dokiddal, ha nincs fogadott dokid,akkor a körzetiddel.
Az megint más lapra tartozik, hogy a fertőző, pöttyös gyerekeket el kell különíteni,még a rendelőben is. Nálunk Fóton külön ajtó van, és csengetni kell azon, ha kiütéses gyereket visznek. Amúgy megvan a véleményem az anyukáról, hogy bevitte a gyereket, és nem szólt külön az aszisztensnek, hogy fertőző gyerekkel van... :/
Ja, és nem árt, ha a védőnőddel is beszélsz.
Üdv, minden jót!
Szia!
Tudtál beszélni a dokikkal? Megnyugtattak?
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!