Milyen magas egy átlagos 9 éves kislány? Az enyém 147 cm, szerintem 11-nek néz ki.
Egyre magasabbra nőnek a gyerekek. Az én 8 éves fiam kerek 140 cm és nem ő a legmagasabb az osztályban :=). Én örülök neki, mert így kamaszkorában nem fog olyan hirtelen nőni, ami ízületi fájdalmakat okozhat.
Szerintem ne aggódj, ha amúgy egészséges, jó izomzatú és csontozatú kislány. Sportoljon, legyen sokat friss levegőn és egyen változatosan, egészségesen.
Hát éppen ez aggaszt. A korai pubertás jelei is mutatkoznak rajta. Kezd nőni a cicije, dereka, csípője formésodik, izzad és pattanások vannak a kis orrán...
Ennek az eredménye pedig éppenhogy felnőttkori kicsi testmagasság lehet. A "felnőtthormonok" leállítják a normális növekedést idő előtt.
Szerintetek milyen dokihoz vigyem el? Nődoki? Belgyógyász? Aggódom.
második vagyok. A fiamnak is vannak mitesszerei és már volt két kis pattanása is a homlokán :=), emellett szőrösödik a lábszára, kicsit erősödik a bajuszkája is (OTT még nem nő szőr). Ha aggódsz, nyugodtan szólj a gyerekorvosotoknak, ő továbbküld a megfelelő szakrendelésre.
Mindamellett meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy a mai gyerekek - akarjuk vagy nem, sajnáljuk-e őket ezért vagy sem - hamarabb érnek, mint a mi időnkben. Manapság nem ritkaság a 10 éves korban jelentkező menstruáció és ez "természetes". Persze, sajnáljuk szegény kislányokat, hiszen még akár 12-13 évesen sem a betétekkel, átázással kellene bajlódniuk és semmiképpen sem a nyaralás idejére esedékes menzesz miatt kellene aggódniuk, ez nagyon igazságtalan az élettől.
Említettem, hogy a kisfiam a 140 centijével nem a legmagasabb az osztályban: 3 kisfiú mellett 2 kislány is magasabb nála, az egyiknek már dudorodik a kis cicije. Én továbbra is azt mondom, ha amúgy egészséges a kislány, a gyermekorvosotok sem lát semmilyen figyelmeztető jelet, akkor fogadd el, hogy ő korán érő és mielőbb kezdd el felkészíteni a küszöbön álló testi változásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!