Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ötletek 22 hónapost hogyan...

Ötletek 22 hónapost hogyan lehetne még rávenni az evésre? Fejlődése is vontatott egy ideje úgy érzem már mindent végigzongoráztunk.

Figyelt kérdés

22 hónapos 4200 grammal 58 cm mel született, csak anyatejes volt már ekkor is havonta épphogy csak meghízta a kellő 500 grammot, volt hogy csak 250 et vagy annyit se ( de ez 4-5-6 hónapos kora között volt amikor is a mozgásfejlődés beindulására fogtuk a dokinővel együtt a dolgot). Ő a harmadik babám szóval volt már evés terén némi tapasztalatom (első gyerek nem volt jó evő és vékony alkat mind a mai napig de gyarapodásával nem volt gond hosszú vékony típus, a másik gyermekem pedig kifejezetten szeretett enni mindig is vele nem volt gond etéren.)

14 hónapos kora óta 10.5 kg és 85 cm azóta nem hízott és nem nőtt. Voltunk kivizsgáláson vérvételen, nem allergiás nincs felszívódási zavara. Sokat volt beteg de immunológiai gondja sincs "csak" az oviból hazahordott betegségek miatt beteg ennyit állítólag.

Reggel iszik 150 ml tápszert többet sose akármit csinálok, este ugyanez. Azért iszik tápszert tej helyett mert abban is legalább van vitamin. Nappal reggelire negyed szelet kenyeret ha megeszik. Délben max. 200 grammot fogyaszt el főzelékből pár kocka hússal (mint egy csecsemő kb.) Gyümölcsökből max. 2-3 falatot.

Johgurtot pudingot egyet eszik meg.

Estére ismét vmi gabonaféle müzliből pár kanál vagy szintén egy pici szelet kenyér (természetesen kiskutyafülétől kezdve mindennel próbáltam már megkenni vagy hozzáadni, sonkát magában megeszi a párizsit is virsiből max. 1et májkrémet is annyit amennyi arra a pici fél szelet kenyérre megy).

Édességet persze enne de azzal nem fogom tömni egész nap annak nincs értelme. Próbáltam már menza kaját hozatni hátha nem ízlik neki amit/ahogy én főzök de nem kéri semmivel se fogad el belőle többet.

Odaültetem a nagyobbakkal egy asztalhoz mindig hátha az a baja hogy nem akarja hogy etessük hanem önállóan szeretné. Szétnyomkodja a kaját, eldobál belőle stb. azt meg nálunk tilos így olyankor kézmosás és vége az étkezésnek. (erre nem szeretném tanítani hogy bármit megcsinálhat az asztalnál vagy hogy majd szaladgálok utána egész álló nap hogy bejuttassak neki ételt).

Ép értelmű kisfiú egyszerűen nem értem hogy hogy nem kapcsol ennyi idősen hogy enni kéne mert éhes lesz. Vagy nem lenne éhség érzete?

Ja és egy éve szedi a vitamint béres cseppet felváltva.

2013. jún. 22. 16:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Ó hát igen én pont így gondolom amúgy és mindig megfogadtam hogy nálunk nem lesz "csak még egy falatot a mama kedvéért" meg szaladgálás az asztal körül meg kajával zsarolás stb.

Én is úgy gondoltam/gondolom hogy normális ép értelmű gyerek nem szeretne éhenhalni...

de már egyszerűen nem tudom miért nem nő és nem hízik idestova 8 hónapja. És nem csak az én számomra különös ez hanem mint írtam az elvileg szakemberk se örülnek neki főleg a születési súlyához nézve.

Még lisztérzékenység vonalon körülnézek bár múltkor az orvosunk is mondta hogy valami tünetének azért lennie kéne ha táplálék allergiája vagy cöliákia, chron vagy bármi ilyesmi lenne ...de SEMMI baja (hálistennek).

2013. jún. 23. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!