Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miért ilyen a...

Szerintetek miért ilyen a lassan 4 éves lányom?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen megy neki az imerkedés, mintha nem tudná mit kell mondani a másik gyereknek, hogyan kell viselkedni, ha olyan gyerekkel találkozik aki meg nagyobb és hangos akkor pánikszerűen menekül és bújik mögém. Sokszor amikor ismerősökkel összejövünk az ő gyerekeik rohangálnak együtt játszanak az én lányom meg olyankor is engem húz hogy homokozzak vele, ezt vagy azt játszak vele. Csak a unokatestvéreivel (3 lány) képes eljátszani, de velük is olyan furán tud viselkedni, váratlanul játék közben el kezd hisztizni és senki nem érti mi a baja, ha megkérdezem összevissza mond mindenfélét. Ha más gyerekek vannak nálunk akikkel az unokatestvérei játszanak akkor sem tud igazán bevegyülni, sőt sokszor tépi, karmolja az unokatestvéreit hogy így hívja magára a figyelmet.

Kis kora óta sok időt töltök vele csak úgy mint a férjem, a nagyszülők is aktivan részt vesznek az életében, de velük is sokszor nem akar beszélni, elhúzódik ha hozzászólnak stb, csak velem akar mindent csinálni, de sokszor viselkedik furán velem is. Nem akar köszönni szinte senkinek, ha valaki akit nem ismer jól, akár gyerek akár felnött odameg hozzá vagy kérdez valamit akkor teljesen leblokkol. Mindíg biztattam hogy barátkozzon, sok programon voltunk már, nincs elhanyagolva egyáltalán, Oviba is beirattam 1-2 napot kis létszámú magánovi,de ott is nagyon különcködik. Itthon vagyok az 1 éves testvérével ezért nem megy sokat oviba... Nem tudom hogy csak el lett kényeztetve vagy valami nincs rendben?

2013. jún. 19. 21:58
 1/4 Kerria ***** válasza:

Egy kérdés: Mennyit vitted közösségbe?

Amiatt érdekel, mert azok szoktak így viselkedni, akik otthon voltak sokat, de nem jártak gyerekközösségbe... játszótérre, babaklubba, rendezvényekre...

Persze szimplán az is lehet, hogy ő egy visszahúzódó típus.

2013. jún. 19. 22:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Tény hogy legtöbbet velem volt de sokat jártunk játszótérre, ismerősökhoz, játszóházba, ovitornára
2013. jún. 19. 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:
És mi a horoszkópja? Lehet, hogy egyszerűen ilyen a természete.
2013. jún. 20. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a nevelési tanácsadoba viném hátha ők megtudják mondani milyen viselkedési zavara van a lányodnak ,mert ez az szerintem .
2013. jún. 20. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!