Fáj a hasa az autóban. Lehet az autósülés nem olyan kényelmes neki?
Előfordult, hogy hányt is, ami tudom, hogy előfordul, az én gyomrom sem bírta az autóutat kisgyermekkoromban. Hányás előtt is azt mondogatta néha, hogy fáj a hasa.
Mostanában adtam neki gyógyszert utazás előtt, hogy ne hányjon, nem is hányt, de ugyanúgy mondogatta, hogy fáj a hasa.
Kisbaba korában a hordozóban semmi baja nem volt az autóban sosem. Ezért felmerült bennem, hogy ez a 0-18 kg-ig ülés nem elég kényelmes, nem jó a pozíció neki? Vagy csak könyveljem el, hogy ez van?
Egy kisgyerek néha nehezen fejezi ki, hogy mit érez, és a legtöbb rosszullétet úgy írják le, hogy fáj a hasuk. A szomszéd kislány még nátha esetén is azt mondta, fáj a hasa. Sokszor arra húzódik nekik a kellemetlen érzés. Talán már előre tart az autózástól, és ideges lesz és ezt értékeli úgy, hogy fáj a hasa. Érdemes utánanézni az autósülésnek, természetesen, de én nagyobb esélyét látom annak, hogy egyszerűen csak feszült a kocsiban, és a stresszt érzi úgy, hogy fáj a hasa, esetleg tényleg picit émelyeg is. Nem írtad hány éves, de talán nem elég széles a szókincse különbséget tenni a "sok a gyomorsavam", "és a gyomorszájam", "ideges a gyomrom", és az "émelygek" között. Majd évek múlva. Addig marad a fáj a pocakom...
Sajnálom szegényt, én is ilyen voltam kiskoromban. Elmúlik majd!
Ha tudsz valakivel cserélni autósülést, akkor csak bíztatlak, hogy próbáld ki, és kiderül valóban attól van-e.
Oké, hogy a gyógyszert beadod neki, de attól még simán lehet kellemetlen érzése, hányingere. Akár ezt is jelezheti így.
Az első válaszolónak is igaza van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!