Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerek is ezt csinálja? A...

Más gyerek is ezt csinálja? A 3 éves kisfiam séta közben gondol egyet, kirántja a kezét a kezemből és elszalad, alig tudom utolérni.

Figyelt kérdés
Mit tegyek, hogy szófogadóbb legyen? Hiába szólok utána (miközben futok) hogy "Állj meg!", füle botját se mozdítja. És ez veszélyes, ha az útra szalad ki. Én meg kiabálok, mint egy őrült, és csak a gyorsaságomon múlik, hogy ne érje baj. Aztán megállunk, leguggolok elé, és ezt mondom: "Ha anya azt mondja, hogy állj meg, akkor ÁLLJ meg! Veszélyes, ha elfutsz mellőlem, mert elüthet az autó!" Eddig mindez falra hányt borsó volt..

2013. jún. 10. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

A kérdésben meg is válaszoltad: "3 éves".

Majd 5 évesen már megérti.

2013. jún. 10. 09:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Ne már, komolyan??? :-D Ezt csinálja más gyerek is? Őrület....
2013. jún. 10. 09:29
 3/7 anonim ***** válasza:

A fiam 3 éves múlt, a lányom 2 éves. Nekem is kirántják a kezüket az én kezemből, de szerencsére nem futnak el, csak egyedül akarnak menni. Érdekes módon a zebránál mindig megfogják a kezem, értik, hogy veszélyes az útra menni, csak ha járdán megyünk akkor nem akarják fogni a kezem, bár a fiam szófogadóbb, a lányom a hisztisebb, akaratosabb.

Én szoktam mondani, hogy "jó, akkor megyünk haza". Megfogom a kezüket és visszafordulok velük, akkor hirtelen jók lesznek, csak ne menjünk haza. Akkor egy darabig fogják a kezem, aztán egy idő múlva megint jön a hiszti. Volt, hogy nem engedtem a lányomnak, hogy kihúzza a kezét, inkább picit erősebben megfogom neki. Belvárosban lakunk, így muszáj nagyon odafigyelni, sokszor a 4 sávos út és a járda között semmi hely nincs, a járda mellett rögtön az út van. Inkább hisztizzen, de fogom a kezét. Aztán egy 5-10 perc után feladja és fogja a kezem nyugodtan. Persze közben én is mondom neki, hogy nem szabad, sok az autó, ha elüthet, komoly baj lesz, mehetünk a kórházba. Sajnos nehezen értik meg, türelemjáték az egész. Tanítom közben őket a közlekedési lámpák ismeretére is, mi a különbség zöld és piros között. Persze nehéz, mert sok barom átmegy a piroson is néha a zebránál, ilyenkor furcsállják, hogy mi miért nem megyünk. Ilyenkor mondom, hogy rossz bácsi vagy néni, ezt nem szabad.

3 éves fiam kitalálta egyik nap, hogy ő egyedül megy el a mamához busszal meg a játszótérre:) Na, persze, jót nevettem rajta:)

Mindig erőteljes hangon szólok nekik, mikor nem akarják fogni a kezem, határozottan kell szólni. Lassan egyre több dolgot megértenek, azért egy 3 évesnek már szerintem ezt meg kell érteni, hogy miért kell fogni anya kezét, miért veszélyes az autó.

2013. jún. 10. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi a férjemmel azt találtuk ki, hogy nem azt mondjuk neki, hogy "Állj meg", mert úgy látjuk, az csak játékra sarkalja, hanem azt kiáltjuk: "Vigyázz". Azóta megszűnt a megállás probléma. Mióta biciklizik, azóta pedig azt játsszuk, hogy aki elöl megy, az vigyáz a többiekre, annak kell szólni, hogy álljunk meg, és nézzünk szét.
2013. jún. 10. 13:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Az enyém ugyan még csak 2 éves lesz bő 2 hónap múlva, de dettó... Ha rákiabálok, hogy álljon meg, akkor annál gyorsabban szalad. Én is próbálom szépen elmagyarázni, séta közben rongyosra járatom a számat, de még mindig sűrűn megesik a dolog. Szerintem ő ezt játéknak véli...

Azt mondják nekem a tapasztaltabbak, hogy nyugi, meg fogja tanulni, előbb-utóbb abbahagyja, megérti. Csak addig kell kibírni, és vigyázni rá.

2013. jún. 10. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Jaj, de jó, hogy ezt kérdezed! A múlt héten én is kérdeztem hasonlót, de csak kioktatást kaptam. Az enyém is ezt csinálja, 2,5 éves fiú, ráadásul én már 7 hónapos pocakkal futok utána! De motorral is úgy megy, mint egy őrült, kénytelen voltam visszatérni a babakocsihoz, ami pedig már nem feltétlen kellene. Ő sem hallja, amit mondok, kiabálhatok utána, megszűnik a külvilág számára. De ugyanez van az üzletben is, mindent meg akar fogni, elfut, mert meglát vmit, stb, rémálom vele bemenni valahova. De hát küzdünk, mert meg kell tanulnia (a lányom ennyi idősen sokkal szófogadóbb volt), néha bejön, hogy azt kéri, ne vigyünk babakocsit, belemegyek, de meg kell ígérnie, hogy fogja a kezem. Mindig kitalálok valamit mostanában, hogy ha szépen fogja a kezem, megyünk a játszótérre, de ha nem, akkor hazamegyünk (be is tartjuk). De többnyire nagyon résen kell lennem, fogom a kezét, és ha kitépi, azonnal szólok, ha nem áll meg, hát futok és elkapom, vagy elterelem a figyelmét. PL mikor érzem, hogy már húzza ki a kezét, akkor mondom, hogy nézd, jön egy betonkeverő, stb, és ezzel elterelem kicsit a figyelmét, de sajnos küzdünk, ez van.
2013. jún. 10. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk én nem futok utána nem is szalad el. A férjem utána fut és röhögve szalad tovább. Rájött ha elfut akkor jöhet vissza :D 2.5 éves a fiam. Megtanítottam az alapszabályokra, hogy zebra előtt megállunk, és hogy nem megyünk le az útról soha! Megbízható :)

Azt vettem észre, hogy ha valami baja van akkor kezd el hülyén viselkedni, tehát ha éhes, szomjas, álmos.

2013. jún. 11. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!