Használ valaki SANASOL ultrahangos inhalátort?
Figyelt kérdés
UP-02 tipus. Nekünk tegnap írta fel a doki a kislányomnak. De a használati utasítás ami benne van, elég értelmetlenül van megfogalmazva.
Pl. a folyadék amit bele kell tölteni, az mi? desztilált víz?
Mennyi ideig kell a gyerek elé tartani? stb.
2013. jún. 8. 08:23
1/3 anonim válasza:
Nekünk más fajta van, de a lényege szerintem ugyanaz.
Én a gyógyszertárban szoktam venni izotóniás sóoldatot, és azt használjuk inhalálásra. Ha gyógyszerrel kell akkor az orvos úgyis mondja. Nálunk a Dexa és a Berodual szokott kelleni, mindegyiket más adagolásban kell használni.
ÉN desztillált vizet nem használnék.
Sokan Salvust tesznek bele, de nekem egyszer egy orvos majdnem leharapta a fejemet amikor mondtam, hogy azt tettem bele, azóta csak izotóniás sóoldatot használunk, az steril.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy írtál. Bár ez a folyadék amiről szó van az csak valami közvetítő folyadék, nem azzal kell inhalálni! Gyógyszert kaptunk,azt kell belélegeznie. Azt tudom hova kell tölteni, csak ez "közvetítő folyadék" nem világos egészen. De majd próbálok a neten keresgélni.
2013. jún. 8. 11:18
3/3 anonim válasza:
Ez a közvetítő folyadék. Legalábbis nálunk. Úgy szoktuk használni, hogy 4 ml sóoldat és 4 csepp Berodual, vagy 2 ml sóoldat és 2 ml Dexa. 2 éves lányomnak ez az adagja fulladás esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!