21 hónaposnak milyen fogkrémet használjak? Fluoridosat
vagy sem?
Figyelt kérdés
Még nem tudja kiköpni, így Nenedentet használunk fél éves kora óta, ami fluorid mentes.
2013. jún. 6. 22:01
1/8 anonim válasza:
Jól tetted, ezután is fluorid menteset használj! A fluorid lassan ható méreg, ezt csak a fogorvosok ajánlják.
2013. jún. 6. 22:26
2/8 anonim válasza:
Fluoridosat használj. A gyerek fogkrémekben direkt kevesebb a fluorid, így azt nyugodtan lenyelheti(egy fogmosásnál csak egy borsónyi kell belőle) A szervezetnek szüksége van rá, hogy ellenállóbbak legyenek a fogak a szuvasodással szemben,erősíti a fogzománcot. Az ivóvízből, élelmiszerekből nem jut be elég mennyiség belőle, így a fogkrémből szármaró fluorid bevitelre szükség van.
Régen tabletta formájában is pótolták a fluoridot. Ma már ritkán alkalmazzák, mert úgy könnyű túladagolni, ami a fogak fehér foltos elszíneződéséhez vezet.
Üdv,egy fogászati asszisztens
2013. jún. 7. 14:33
3/8 anonim válasza:
szerintem is jól teszed, mi vademecum rózsaszin krokodilosat használunk, és még marad is, 2 és fél évesek vagyunk. egyébként még ő is lenyeli néha ennyi idősen, nem szívesen adnék neki fluoridosat, mert számukra azért még veszélyes is lehet.
2013. jún. 9. 11:07
4/8 A kérdező kommentje:
Pont tegnap néztem a Vadenecum krokodilosat és abban is van fluorid. Írja, hogy csökkentett a mennyiség, de van és ügyeljünk rá, hogy minnél kevesebbet nyeljen le a gyermek.
Hát nem tudom, mivel tennék jót...
2013. jún. 9. 12:31
5/8 anonim válasza:
Még egyszer mondom, semmi baja nem lesz a fluoridtól, sőt, amit lenyel,+ a fogára kerül, annyira szüksége is van! Erősíti a zománcot, ellenállóbbak lesznek a fogai a szuvasodással szemben :)
2.voltam
Ha olyannak nem hiszel, aki ezt tanulta, ezzel foglalkozik nap mint nap (fogászat), akkor kinek? Aki ezt-azt olvasott a neten?
2013. jún. 9. 14:31
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy én aggódom túl a kérdést. Sajnos van egy nagyon súlyos betegsége, ezért csinálok mindenből ilyen nagy ügyet... Akkor megpróbáljuk a gyerek fogkrémet, és elkezdjük gyakorolni az öblögetést!
2013. jún. 9. 22:36
7/8 anonim válasza:
Ne használjon fluoridosat és inkább ti sem (ez csupán tanács). A fluorid valójában káros az emberi szervezetre nézve, ezt nem sokan hiszik el de így van. A orvostan szerint szükséges az erős fogak érdekében. Egy frászt! Jól elhitették velünk és még az orvosok többsége is elhiszi. Valójában mérgeznek vele, már az ivóvízbe is belerakják és még a sörbe is. Nézz utána jobban, hogy kik és miért hitették el a világgal azt, hogy a fluoridra szüksége van a szervezetünknek, hmmm... -_- még csak nincs is jelen alapból ez az anyag a szervezetünkben. A fogaknak kalciumra van szükségük!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!