4-5 vagy több kisgyemekesek! Milyen körülmények között éltek?
Unokatesómról tudok írni.
Jelenleg GYET-en van, ami 25.650 Ft. A férje dolgozik, kb. 150.000 Ft-ot keres, de ez a maximum.
Szocpolos házban laknak, ahol 2 kicsi és egy nagy szoba van, tehát nincs külön szoba minden gyermeknek, 4 fiú és egy kislány van.
Hónapról hónapra élnek, de tisztességesen, félretenni viszont nem tudnak. Amúgy tartanak sok állatot, kecskét, nyulat, tyúkot stb.
Ugyan még csak most jön a 4., de talán így is tudok nyilatkozni. Dolgozunk mind a ketten, Van annyi szoba, hogy mindnek legyen sajátja, de a 2 fiú együtt alszik, a lány pedig külön (ők választották így, majd ha nagyobbak lesznek nyilván külön "költöznek") Jelen pillanatban, amíg dolgozom én is, 550ezer Ft körül van a család nettó bevétele (a 4. születése után ez olyan 500e Ft lesz kb). Másfél éve havi 150e Ft megy külön számlára, ahol gyűjtögetünk szépen lassan. Nem hiszem, hogy 4 (kis)gyerek annyival többe fog kerülni.
Megvan mindenünk, amire szükségünk van (az is amire nincs)
Kertes házunk van. Gyümölcsöket, és pár zöldséget termesztünk magunknak.
Kertes házban lakunk, 5 szobánk van. 4 gyerekünk, de a lányom (21 éves) már külön él. Így a 3 kicsinek van külön szobája, meg nekünk is + a nappali.
Dolgozunk. Én félállásban + Gyet-en vagyok. A férjem a családi vállalkozásban, amibe én is dolgozok még plusszban.
Spórolni egyenlőre nem tudunk, mivel a vállalkozásból nincs fix jövedelmünk, s fizetünk hitelt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!