Rászóljak a barátnőm kisfiára? Hogyan oldjam meg a helyzetet, hogy ne legyen sértődés? - bővebben lent-
Barátnőmmel sokszor járunk át egymáshoz. Egykorúak a gyerekeink, jól elvannak együtt, viszont a kisfia gyakran csinál nálunk olyan dolgokat, amiket én nem engedek meg a saját gyerekemnek
-nappaliban a "dohányzó" asztalra felmászik,
-belemászik a játék tároló dobozba, úgy, hogy tele van játékokkal(már össze is tört így egy játékot),
-az összes létező játékot behalmozza a nappali közepére, úgy, hogy nem is játszik vele-én azt tanítom a fiamnak, hogy amivel nem játszik, elpakoljuk,hogy ne egyen oltári nagy kupi, mivel elég kicsi a lakásunk.
Anyukája nem szól rá, a fiam pedig nem érti, hogy neki miért nem lehet. Egyből elkezdi utánozni, és egy hétbe telik, mire visszazökkentem a megszokott "rendhez".
Mit csináljak? Jogos, ha rászólok a kisfiúra, vagy az anyukájának szóljak? Nem akarom, hogy sértődés legyen. Vagy ne szóljak, hanem törődjek bele, had csinálja.
Tanácstalan vagyok...
Azért én sem vagyok egy esze vesztett rendmániás, de vannak dolgok, amire figyelek. Kis lakásban élünk, így figyelek arra, hogy legalább legyen pár cm2 a lakásban, ahol nem lépünk játékra. Igyekszem a fiamat is rendre nevelni. A kertben, játszótéren lehet őrjöngeni. Szóljatok le, de nálunk evés csak az asztalnál van. Így szokta meg a gyerekem, nem is fordul meg a fejében, hogy máshol egyen. Az egy dolog, hogy fel lehet porszívózni, ki lehet mosni a ruháját, de ne szokja már meg a gyerekem, hogy bármit lehet, mert anya úgyis feltakarítja/kimossa utánam. Nyilván nincs vasszigor, de nincs teljesen szabadjára engedve. Kellenek határok, hogy tudja, van amit szabad, van amit nem. Ha mondjuk esett az eső, ráadom a gumicsizmát, és nyugodtan pocsolyázhat. Ha viszont rendes cipő van rajta, tudja, hogy nem léphet bele a pocsolyába.
Olyat viszont nem csinálok, hogy a játszótéren nem mehet bele a homokba, nehogy koszos legyen a ruhája (ilyet is láttam már)-hisz azért mentünk oda, és nem az ünneplőjét adtam rá.
szóval mindent az ésszerű határokon belül...
8-as nak ment- elfelejtettem odaírni az előbb-
Akkor legközelebb szépen rászólok a kisfiúra. Csak nem sértődik meg a barátnőm...
Mi ilyenkor rászólunk egymás gyerekeire a barátnőmmel.
Én utálom, ha a függönyt rángatják, a b.nőmet ez nem zavarja. Én itthon nyugodtan rászólok a kisfiúra, hogy itt nálunk nem lehet függönyt rángatni.
És pl tudom, hogy a b.nőm utálja, ha a villanyt kapcsolgatják, így ha ott csinálja az én gyerekem ezt, semmi gondom ezzel, ha emiatt rászól a b.nőm, sőt már én is rászólok ott emiatt.
Biztos a b.nődnek is vannak dolgai, amiket meg ő utál. Nincs ebben semmi, nyugodtan szólj a gyerekre, hogy nálatok mások a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!