Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te mit választasz vagy választ...

Te mit választasz vagy választanál és miért?

Figyelt kérdés
iskolában HITTAN vagy ERKÖLCSTAN?
2013. jún. 3. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Én hittanos voltam, nem bántam meg. Bár nem tartom magam nagyon vallásosnak, jó érzés, hogy tudom az alapjait. Szerintem hozzátett ahhoz, aki ma vagyok.
2013. jún. 3. 15:51
 2/10 krisztivan ***** válasza:
Nem vagyok vallásos és kimondottan nem bírom a kereszténységet(hiba bennem van) de úgy gondolom,hogy kell az alapokat megismertetni a gyerekekkel.Nem csak a kereszténységet hanem a többi vallást is hiszen attól mert én nem szeretem a tésztát,még a fiam lehet szeretni fogja.Kell az alapvető műveltséghez:-))Hittanra szavazok,az erkölcsöt itthonról viszi magával:-)
2013. jún. 3. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Én hittanra járatnám, bár nem vagyunk kimondottan vallásosak, de hadd ismerje meg!
2013. jún. 3. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Hittan. Nem baj, ha ismeri az alapokat. Erkölcstan óránk gimiben volt, teljesen felesleges óra volt.
2013. jún. 3. 15:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Oktatásfüggő. Ha valóban oktatnak, mind erkölcsöt, mind hittant, tehát nem csak "kamu" óra, akkor erkölcstanra. De nekem is volt pl etika órám, semmi sem volt az egész, ellenben volt anno hittan órám is, ott meg tényleg oktattak.

Szóval nálam az döntene, hogy milyen az óra minősége, lévén hogy az erkölcsöt a szülőktől is áttudja venni, ugyanígy a vallással is.

2013. jún. 3. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen ez a kettő ugyanazt adja. Ha egy olyan tanárt kap a gyerek, aki elhivatottan igyekszik gerinces embert faragni belőle, akkor szerencséd van. És mindegy, hogy ez egy szaktanár vagy egy pap. Kár, hogy úgy lett elültetve a köztudatban, hogy ez a két tantárgy kizárja egymást...

Nekem nem igazán volt szerencsém, mert egy nacionalista szlovák pap tanított hittanra, aki lépten-nyomon a magyarságunkért nyaggatott burkoltan... De nekünk nem volt választási lehetőség.

Tudd meg, ki a tanár, miket mondanak róla, mi akar a gyerek, milyen a családotok értékrendje. Eszerint dönts!

2013. jún. 3. 16:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Hittanra biztos nem.
2013. jún. 3. 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Erkölcstant. Hittant azért nem, mert a férjem is és én is ateisták vagyunk. Az erkölcstant is csak azért választanám, mert egyet kötelező. Egyébként annak sem látom értelmét, mert nem a szó hétköznapi értelmében vett erkölcsösségről van szó.
2013. jún. 3. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi hittant. A lányom kicsi kora óta jár, csak előnyére vált eddig. Nem a szertartásokról szól elsősorban, hanem etikai dolgokról, normákról. Legalábbis nálunk így tanítják, meg vagyunk elégedve vele. Ezért.
2013. jún. 3. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Erkölcstan.

Persze fontos, hogy a kereszténység tanításait is ismerje, ugyanúgy a hogy a többi világvallásét mert szerintem ez hozzátartozik manapság az általános műveltséghez, de ezt nem a hittanon szeretném ha megtanulná, nem akarom, hogy úgy adják elő, hogy ez így van, imádkozzon, stb.

2013. jún. 3. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!