Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire jellemző hogy a...

Mennyire jellemző hogy a tejfogak kilukadnak?

Figyelt kérdés

4.5 éves kislányom, hátsó két fogát be kellett tömni, icipici luk volt rajta. Az én szüleimnek és nekem is rosszak a fogaim. Örökölheti? Már a tejfogaknál? Pedig naponta 4x fogat mos a kislányom.

Ti gyerköceiteknek milyen a foga?

2013. jún. 3. 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:

a bölcsibe sok kisgyereknek szó szerint rohad a foga, nem értem hogy csinálják

én a napi négy fogmosást soknak érzem

lehet genetikai is a dologban persze

a férjem és én kb ugyanannyit mosunk fogat az övé mégis borzalmason lukas, az enyém meg tök szép fehér

a kislányomnak este mosom csak meg, és neki is gyönyörű fehérek, pedig már minden eszik, 20 hónapos

2013. jún. 3. 12:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Reggel, délben az oviban megmossa. Itthon megmosatom vele ha evett valami édességet. Meg lefekvéskor van még fogmosás.3-4x
2013. jún. 3. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Örökölheti sajnos.

Én naponta 3x mosom a kisfiam (3éves) fogát és most vettem észre, hogy van egy pici fekete pötty az egyik fogán, most viszem majd dokihoz.

Az unokahúgának aki 2,5éves most fogják tömni a fogát. :(

Sajnos genetika is.

2013. jún. 3. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, örökölheti. És igen, kilyukadhat már a tejfog is. Lányomnak is 3 van már tömve. 5 éves kislány anyukája.
2013. jún. 3. 19:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is sok tejfogam be volt tömve. Fiam 4,5 éves és majd' minden zápfoga tömve van... Mondjuk ő utál fogat mosni, gondolom nem is túl alapos amit ő csinál és már csak ritkán engedi hogy segítsünk.

Abban reménykedem, hogy majd a felnőtt fogai jobbak lesznek (azokkal nekem sincs túl sok gondom szerencsére).

2013. jún. 4. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!