Miért kell a kisgyerekeket is elvinni az orvosi rendelőkbe, ha van más megoldás?
Mostanság, hogy babát várok és többet kell orvoshoz járnom, gyakorta tapasztalom, hogy egyes anyukák rendszeresen elcipelik a rendelőbe a gyerekeket, akik ott visonganak, kiabálnak, piszkálják a betegeket, és a várakozást elunva türelmetlenné várnak és nyűgössé. Itt persze tisztelet a kivételnek, mert vannak, akik kénytelenek elvinni, mert nem megoldható az elhelyezés, de sokak még ott beszélik is meg, hogy az apuka, mama, papa otthon van, rájuk bízhatta volna, de inkább elhozta. Vagy rájuk bízta ugyan, de a nagyszülő fogja és behozza a rendelőbe a gyereket, akik sokszor láthatóan nem nagyon foglalkoznak a szülőkkel, de elpattan a cérna, mert pl. nem ihatnak a kávéautomatából, és akkor megy a sírás-rívás.
Többen mondták már, hogy sokan így akarnak előbb bejutni, mert hátha az asszisztens és az orvos megunja a zajongást, vagy a többi betegtárs előre engedi őket. De kérdem én, komolyan ezért el kell vinni egy bacival teli rendelőbe a gyereket? És arról nem is beszélünk, hogy ezt a gyerekkel szemben is aljasság (szerintem).
Ti mit gondoltok? Tapasztaltatok ti is ilyesmit, vagy ez csak felénk lett nagy divat?
Utolsó
Örülj, hogy nem lett koraszülött a babád.
Az enyém az lett. 36 hetesen 50 percet kellett állnom a buszon, mert senki nem adta át a helyét. Mire hazaértem már összeestem, olyan erős fájások indultak el, másnapra pedig megszületett a babám.
Úgyhogy én azt tanácsolom a kismamáknak, hogy nyugodtan élvezzék ki, ha elsőbbséget kapnak és éljenek vele. Ne tegyék kockára a gyermekük életét az előttem író rátarti magatartását követve!
Kedves 8.!
A te hozzászólásodat nem is kommentálnám, az egész önmagáért beszél, s önmagát minősíti. Köszönöm, hogy benéztél, legyen szép napod!
Kedves 11.!
Nyilván a kicsiknek nem olyan az immunrendszerük, könnyebben elkapnak bármilyen betegséget. És bár persze, van, aki jól viseli, de tán mégsem kéne olyan helyre cipelni, ahol még inkább ki van téve a fertőzéseknek. (Ráadásul egyes esetekben fölöslegesen.) Felénk például szokás, hogy ahol kisgyerek van (akár kisbaba, akár kisgyerek) külön figyelünk, hogy nehogy betegen menjünk vendégségbe, mivel az ember nem akar rosszat annak a csemetének, és mint tudjuk, egy tüsszentés vagy köhögés is bőven elég egyes betegségek átadására.
Ami a kismamákat illeti... Én mindig átadtam a helyem az idősebbeknek, kismamáknak, vagy sérülteknek (pl. bottal közlekedő bácsi). És nem érzem magam bűnösnek, hogyha köszönettel elfogadok egy ülőhelyet, mert nem szeretnék hasra esni egy fékezésnél. A babám élete és épsége elsődleges, ezt tartom szem előtt, nem a kényelmem. És úgy gondolom, más kismamák is így éreznek, ahogy te is így érezhettél, illetve érzel anyaként. Egyelőre míg össze vagyunk kötve, addig az ő élete az én óvatosságomtól függ.
Kedves 9.!
Egyetértek, én sem feltételezem mindenkiről a rosszat. Én konkrétan azokra az esetekre gondolok, mikor bejön min. 2 felnőtt és 1-2 gyerkőc. A fura az egészben, hogy nagyon ritka az az eset, mikor babakocsis csecsemőt hoznak, aki édesdeden szunyókál. (Van rá példa, de nagyon kevés.) Érdekes jelenségnek tartom, hogy csak nagyobbak elhelyezése problémás, a kisbabáké nem. Egyébként én azért mertem feltenni a kérdést, mert manapság sok rendelésen megfordulok, és többször panaszkodtak már az asszisztensek is, hogy aznap már a 20. gyerek kezd el üvölteni, pedig csak 4 órás aznap a rendelési idő.
Kedves 10.!
Szerintem, a legtöbben azért elhiszik, hogy tényleg áll a bál otthon. Még pár éve velem is volt hasonló eset, nem feltételeztem semmi rosszat. :) Ha menni kell, menni kell.
Kedves 12.!
De azért minden rendben van a kicsivel? Lehet, hogy a helyedben leszálltam volna, és hívom a mentőket. Nem mondom, hogy biztos megelőzhető lett volna, ha ülsz, de az 1000%, hogy viselhetőbb lett volna az egész. És talán tényleg a kisebb terhelés miatt, még maradt volna a babád egy picit benn. Ijesztő, hogy az emberek ennyire közönyösek! Nyilván nem mosolyogva álldogáltál ott... és hogy senkinek se szúrt szemet, hogy nem vagy jól! Ijesztő! :(
Én tudom, hogy mindig történhetnek bakik, és a gyerekek néha elkezdenek hisztizni, de nagyon jól látszik az is, hogy ki az, aki csak azért szól az üvöltöző gyerekére, mert már mindenki őket bámulja... a gyerek meg meg van lepődve, mert még kb. sosem szóltak rá.
Nálunk előre meg volt mindig beszélve, hogy olyan helyre megyünk, ahol beteg emberek várakoznak és nem szabad őket zavarni. Akkor is suttogtunk, ha az egész váróban ketten voltunk.
Nehéz megtalálni a középutat ebben a kivárom a sorom kérdésben. Egyszer a gyerekorvosnál egy friss anyuka a pár hetes babájával ki akarta várni a sorát a sok beteg gyerek között. Mikor észrevette az orvos, jól le is szidta. Pedig ott minden beteg kicsi gyerek volt, mégis szükséges volt őt előre venni.
Aki csak úgy, előnyszerzés végett hurcolja magával a gyerekét a beteg felnőttek közé, az számomra ugyanolyan viselkedés, mint amikor fesztiválon, rock koncerten, az éjszaka közepén rángatják a gyereket.
De most érdemes ebbe beleszólni? Mindenkinek megvan a maga elmélete a gyereknevelésről és sose fogja senki meggyőzni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!